Digitális versenyelőny

2019.05.27. 20:00

Szombathelyi oktató képviselte az ELTE-t Zágrábban

Szombathely Az ELTE is tagja az UNICA-hálózatnak, amely Zágrábban tartotta soros rektori szemináriumát. Dr. habil Andó Mátyás, a Savaria Műszaki Intézet igazgatója képviselte az egyetemet.

Vas Népe

Zágrábban. Elöl balról a negyedik Andó Mátyás Fotó: VN/SMI

A téma a digitális átállás és az oktatás kapcsolata volt, képesek-e az egyetemek lépést tartani a 4. ipari forradalommal. A gazdasági szereplőkkel való együttműködés kulcsfontosságú a jövőben, a munkavállalókat fel kell készíteni az új kihívásokra. Ez nemcsak a pályakezdőket, hanem a ­10-20 éve dolgozókat is érinti.

Zágrábban. Elöl balról a negyedik Andó Mátyás Fotó: VN/SMI

A jogászok feladata, hogy szabályozzák az új ­technológiák használhatóságát; például: ki a felelős az önvezető jármű okozta károkért?

A szombathelyi gépészmérnökképzés 2017-ben az ELTE részévé vált, Andó Mátyás célirányos ismeretekkel rendelkező vezetőként képviselte az egyetemet a konferencián. A duális gépészmérnöki képzésnek köszönhetően Szombathely versenyelőnyben van a digitális átállás során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában