Telkek és tervek

2019.06.14. 11:30

Költözik a Szova és a távhőszolgáltató

Elkezdi értékesíteni a Szova a Sárdi-ér utcai új, közművesített ipari terület telkeit. Ezek bevételéből további projekteket tudnak majd finanszírozni.

Lakosi Gabriella

Bejáráson: Koczka Tibor és dr. Németh Gábor. A közművesített ipari terület telkeit értékesíti a városi cég, összesen tizenkettőt. Van kiépített kerékpárút, valamint közvilágítás is Fotó: Cseh Gábor

Csütörtök délelőtt tartották a terület sajtóbejárását. Az eseményen Koczka Tibor és Molnár Miklós alpolgármesterek, valamint dr. Németh Gábor, a Szova vezérigazgatója mutatták be a projektet. A terület hasznosítására az első tervek már 2006-ban felmerültek. Akkor a megvalósításukra nem volt forrás. Nemrég azonban egy TOP pályázaton nyertek 540 millió forintot a kivitelezésre. A majdnem 15 hektáros területen 12 telekrészt alakítottak ki, mindegyik teljesen közművesített. Aszfalt burkolatú autóút és kerékpárút várja a beruházókat, de a közvilágítást is végig kiépítették.

Bejáráson: Koczka Tibor és dr. Németh Gábor. A közművesített ipari terület telkeit értékesíti a városi cég, összesen tizenkettőt. Van kiépített kerékpárút, valamint közvilágítás is Fotó: Cseh Gábor

A Szova Zrt. két telket megtart, ezeken épül majd fel a városi szolgáltató központ. A többit már most értékesítik, nagy az érdeklődés. Sok üzem, gyár ugyanis már kinőtte a telephelyét, nekik éri majd meg a költözés. Ha a szolgáltató központ elkészül, ide költözik a cég Jászai Mari és Welter Károly utcai telephelye, valamint a távhőszolgáltató is. Az így felszabaduló épületeket is értékesítenék majd.

Ezekkel a tranzakciókkal teremti meg a Szova az anyagi hátteret a 2006-ban felvett svájci frank kötvényalapú hitel törlesztéséhez: a következő években nem lesz szükség a város segítségére, de marad forrás további beruházásokra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában