Pánikra semmi ok!

2019.06.10. 15:46

Nem veszélyes kígyók, hanem ártalmatlan, védett siklók – Nem kell rettegniük a kőszegi kábelgyár dolgozóinak

Névtelen „panaszos” üzenete érkezett pünkösdvasárnap szerkesztőségünkbe: valaki azt írta, mérges kígyókat találtak a kőszegi kábelgyárban. A kígyók szerinte egy Tunéziából érkezett dobozból másztak ki – a dolgozók rettegnek. Természetesen pánikra nincs semmi ok.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: olvasó

Hogy rosszindulat vagy tudatlanság szülte a bejelentést, nem tudjuk. Mindenesetre megkerestük a Kromberg&Schubert cég képviselőjét. Pontyos Szilvia érdeklődésünkre készségesen elmondta, hogy a múlt héten valóban találtak a gyárban hüllőket, ám azok nem kígyók, hanem ártalmatlan vízisiklók voltak. A gyár az utolsó beépített telephely a város szélén, mellette beépítetlen telkek vannak, ahonnan nyáridőben átjönnek különböző állatok, például pockok is. Így kerülhettek oda a siklók is, amelyek jelenleg költési idejüket töltik, és a nagy melegben búvóhelyet keresnek. Bejutásukat a hátsó kapun képtelenség megakadályozni. A dobozokban elbújt hüllők okoztak némi ijedséget, de a cég gondnoka megfogta és visszavitte őket a természetbe. Bántani nem szabad a siklót, ugyanis védett állat.

Pontyos Szilvia hangsúlyozta, hogy a siklók megjelenését továbbra sem lehet kizárni, de ezt mindenkinek el kell fogadnia, aki kertes házban, a természet, a Gyöngyös közelségében él. Pánikra nincs semmi ok, amennyiben valaki siklóval találkozik a gyárban, azonnal értesítse a felettesét, aki gondoskodik az – egyébként teljesen ártalmatlan, de esetleg undort keltő – állat eltávolításáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában