textilszobrász

2019.06.15. 07:00

Vasi lehet a Magyar Úszó Szövetség kabalafigurája?

Vas megyei lehet a Magyar Úszó Szövetség kabalafigurája, amennyiben a zsűri Tóth Fedóra vidrakölykét szavazza meg győztesnek, amely csaknem száz pályamű közül jutott a legjobb hat közé.

PP

A szombathelyi textilszobrász tíz év után úgy döntött, rajzolásba kezd, grafikusi munkák keresésébe. Sorsszerűnek érzi, hogy a pályázat rátalált: többször feldobta neki a kereső, ám nem rajzpályázatként hirdették, így nem törődött vele. Következő alkalommal, amikor jobban utánaolvasott, kiderült, mégis rajzokat várnak. Olyan figurát kerestek, ami kötődik a szövetséghez és méltón képviseli hazánkat a versenyeken. A kiválasztott kabala nemcsak a magyar úszók állandó kísérője lesz, hanem az érmes versenyzőket is díjazzák majd vele.

Tóth Fedóra vidrakölyke is esélyes a pályázaton Fotó: UT

– Ez a figura lesz majd a Magyar Úszó Szövetség hivatalos kabalafigurája, mindez nagyon motivált – mondta el a művész, aki hozzátette:

– Olyan vízi állattal szerettem volna pályázni, ami nálunk is honos, így születtek meg a vidrakölykök. A finalisták összesen hét szavazatot kapnak. Hatot a bírálóbizottság tagjai­tól – köztük Kovács Ágnes olimpiai bajnoktól –, a hetediket pedig a közönségtől.

Június 21-éig voksolhatunk az úszószövetség honlapján Fedóra rajzára. A szombathelyi fiatal művész így buzdítja szavazóit: „A vidrakölykök álma, hogy mindig sporto­lóink mellett legyenek és ­szurkolásukkal minél közelebbről tudják támogatni őket. A vidrakölykök álma az én álmom is.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában