Dunajánosháza

2019.07.23. 07:00

A jánosháziak meglátogatták testvérvárosukat

A szlovákiai Dunajánosháza, Janovce vendége volt egy kilencfős jánosházi delegáció. A viszontlátogatást az idén is a városnapra időzítették a dunajánosháziak.

Bakos Ágnes

„Mintha hazatértek volna.” Szívélyes fogadtatásban volt részük a szlovákiai testvértelepülésen

Fotó: Vas Népe

– Falunap volt Janovcén, arra hívtak meg minket idén is – számolt be Kiss András, Jánosháza polgármestere. – Ki van írva, hogy Jánosháza: mintha hazamennénk. Elindultunk Jánosházáról és 160 kilométerrel arrébb megérkezünk Jánosházára – összegezte az oda-vissza megtett utat.

Szentmisén is részt vettek, azzal kezdődött a falunapi program Janovcében. A fogadás után a jánosházi delegáció megkoszorúzta a magyar honvéd sírját: az 1945. január 29-én elhunyt magyar katona előtt minden látogatás alkalmával leróják tiszteletüket. A falunapi forgatagban köszöntötte az ünneplőket Kiss András, felidézte, hogy kétéves a testvértelepülési szerződés, és elsősorban kulturális a kapocs, például az idei városnapon műsort ad a janovcei Magnólia énekkar, hiszen akkor lesz a testvértelepülés viszontlátogatása.

„Mintha hazatértek volna.” Szívélyes fogadtatásban volt részük a szlovákiai testvértelepülésen
Fotó: Vas Népe

– A szerződésben benne van az is, hogy ha van olyan határon átnyúló pályázati lehetőség, amely valamelyik fél számára érdekes lehet, akkor segítjük egymást – emlékeztetett Kiss András. Aktuális lehetőségről nem tudott beszámolni, de hangsúlyozta, hogy közös cél a gazdasági szerepvállalás Jánosháza és Janovce között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában