hasarok, énekszó és szűrések

2019.07.01. 07:00

Az egészség három napja az Agora – Savaria moziban

Három napig az egészségé és a betegségek megelőzéséé volt a főszerep a segítés városában.

Polgár Patrícia

Gyors vizsgálatok a helyszínen. Nagy érdeklődés kísérte a programot a mozi aulájában

Fotó: Unger Tamás

Szombathely önkormányzatának, a Markusovszky kórháznak és számos egészségügyi egyesület összefogásának köszönhetően valósult meg a háromnapos rendezvény, amelynek a harmadik napját dr. Puskás Tivadar polgármester és az Aranykorúak Vegyeskarának énekes köszöntője nyitotta meg az Agora – Savaria Filmszínházban. Az árkádok alatt várták délelőtt tíz órától az érdeklődőket.

Gyors vizsgálatok a helyszínen. Nagy érdeklődés kísérte a programot a mozi aulájában
Fotó: Unger Tamás

Kitelepült többek között a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális GESZ Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Vas megyei Területi Szervezete, a PTE Szent-Györgyi Albert Tag­intézménye és a Vas Megyei Markusovszky Kórház, Egyetemi Oktatókórház, valamint a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány és a Szombathelyi Áldozatsegítő Központ.

 

A mozi aulájában ingyenes szűrővizsgálatokat és elő­adásokat tartottak. Feltérképezhettük a bőrünk állapotát, vércukorszintet és egészség­állapotot mértek, volt lehetőség hallásvizsgálatra, szűrték a hepatitis C vírust, ellenőrizték a látásunkat, volt számítógépes ortopédiai szűrés és ultrahangos csontsűrűségmérés. Az előadások során hasznos tanácsokat adtak a diabetes megelőzéséről, a fiatalok hordozható érintőképernyős számítógépeken tanulhattak a dohányzás káros hatásairól, de kialakítottak egy konyhasarkot is, ahol egészséges ételeket ismerhettek meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában