Decemberre elkészülhet

2019.07.05. 17:30

Jó ütemben épül az új multifunkcionális csarnok Sárváron

Az új Star Wars film decemberi egyik hazai premiervetítésével indulna a tervek szerint a sárvári sport- és kulturális központ mozija – hangzott el a város multifunkcionális csarnokában tartott bejáráson. Ahol a meghívottaknak Vámos Zoltán, a majdani működtető önkormányzati tulajdonú kft. vezetője és Kondora István polgármester mutatta be a lassan befejező szakaszához érkezett jelentős beruházást.

Pajor András

Befejező szakaszához érkezett a sárvári komplexum

Fotó: Pajor András

A nettó hárommilliárd-négyszázmillió forintos beruházáshoz a kormány több mint kétmilliárdos támogatást adott. A csarnoképületben és környezetében gőzerővel folynak a munkálatok. A burkolatok most kerülnek végleges helyükre, miután a közművezetékeket elhelyezték, és életre kelt a komplexum műszaki kiszolgáló háttere.

A küzdőtér parkettázása és a hatszáz ülőhely felszerelése a közeli jövőben lesz, amelyhez további négyszáz mobil rendezvényszék is csatlakozik, ha más jellegű eseményre kerül sor – tudtuk meg Vámos Zoltántól a csarnok időarányos állapotáról adott tájékoztató részeként.

Befejező szakaszához érkezett a sárvári komplexum
Fotó: Pajor András

– A minden igényt kielégítő moziteremben százötvenhárom szék áll rendelkezésre, és hogy a helyiek emlékezzenek a régi sárvári mozi hangulatára, ezért egy kisebb karzatról is megtekinthetők lesznek a filmek. A kihasználtság alapját az adja, hogy a mozi képes lesz kiszolgálni a város és térsége nagyjából huszonötezer fős lakosságának elvárásait – tette hozzá Vámos Zoltán.

A város NB II-es kézilabdacsapatának is állandó otthont ad a csarnok, de itt tartják már a Magyar Kézilabda Szövetség idei évzáró gáláját. Sárvár több sportágának külön termekben nyújt edzés­lehetőséget a komplexum. Több küzdősport és a birkózás mellett a pályák elkészülte után az NB I-es tekecsapat is itt versenyezhet majd.

– Egy grandiózus épületet sikerült megálmodnunk és megvalósítanunk, amely meghatározó arculati eleme lesz a városrésznek – adott örömének hangot a bejáráson Kondora István polgármester. Megemlítette azt is, hogy a sokféle funkció közt a városi piac is visszaköltözhet az épület melletti százhetvenkét férőhelyes parkoló területére, sokkal jobb körülményeket teremtve a korábbiaknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában