XXIV. Bajai Halfőző Fesztivál

2019.07.18. 07:00

Vépi kirándulás: halból nem volt hiány a Bajai Halfőző Fesztiválon

A Vépi Nefelejcs Nyugdíjas Klub évi rendes kirándulását a múlt héten megrendezett XXIV. Bajai Halfőző Fesztiválra szervezte, hogy javítson az ország egy főre jutó éves halfogyasztásán.

VN

A Vépi Nefelejcs Nyugdíjas Klub tagjai, minden évben együtt utaznak

Fotó: VN/KP

A szokásostól eltérően, a programokhoz igazodva idén nem kettő, hanem háromnapos lett a kirándulás. A mintegy hatvanfős csapat pénteken reggel indult, megálltak Simontornyán, ahol megnézték a várat, majd Nagydorogon, ahol egy kiállítással ismerkedtek meg, végül Dávodon, ahol megszálltak. A nap zárásaként egy igazi pincefaluba tértek be, Nemesnádudvarra, ahol a pincepörköltet ötféle borral öblíthették le.

A Vépi Nefelejcs Nyugdíjas Klub tagjai, minden évben együtt utaznak
Fotó: VN/KP

Másnap Baját kisvonattal járták körbe, majd a Sugovicán át hajón elérve a Dunát, vízről is megcsodálhatták az alföldi várost. Este aztán megkezdődött a halléfőzés a város főterén és még számos helyszínen, rengeteg kísérő programmal és rengeteg látogatóval.

Vasárnap hazafelé még tettek egy kitérőt Badacsonyba, ahol megkóstolták a balatoni halételeket és persze a balatoni borokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában