A karneválnak van visszahívó ereje

2019.08.26. 07:00

A karneválnak van visszahívó ereje – Az időjárás megzavarta, de nem tudta elmosni

Az időjárás eléggé megzavarta az idei Savaria Történelmi Karnevált – a fő szervezőt, Grünwald Stefániát, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. vezetőjét vasárnap délután kértük a hosszú hétvége értékelésére.

Vas Népe

Viszlát, karnevál! Fotó: Szendi Péter

Amint elmondta, rengeteg energiát fektettek a huszadik, jubileumi karnevál előkészítésébe. Külön köszöni a belvárosi lakóknak, hogy tolerálták a megnövekedett forgalmat.

– Sok kihívást állított elénk a vihar, és az utolsó napon is nehéz este elé nézünk – mondta vasárnap délután. – Felhőszakadásokat jósolnak 19 óra utánra, pont akkor, amikor a kiemelt rendezvények lennének. Se a látogatóknak, se a fellépőknek, se a szervezőknek nem jó, ha a hosszú hónapokig tartó szervezőmunkát kenterbe veri az idő. Grünwald Stefánia kitért arra is, hogy az idei – jubileumi – karnevál kiemelt médiafigyelmet kapott, pozitívan fogadták a más városokból érkező és külföldi látogatók. Van, aki nyolcadszor-kilencedszer jön már, ez is fontos visszajelzés, hogy a karneválnak van olyan ereje, hogy visszahívja az embereket Szombathelyre. Ez sem a városmarketing, sem a turizmus szempontjából nem elhanyagolható.

A programokat egy táncház kivételével megtartották, a szombat esti felvonulás vasárnap délelőttre került át. Igaz, más a hangulata nappali világosságnál a felvonulók és a látogatók számára is, de muszáj volt leállítani a menetet szombaton este, nem is az eső, hanem a viharos szél és a villámlás miatt. Szigorúak a szabályok, ha a szél sebessége meghaladja a 60 kilométer/órát, abba kell hagyni.

Viszlát, karnevál! Fotó: Szendi Péter

Az ügyvezető úgy fogalmazott: ennyi magas szintű előadó és hagyományőrző – köztük a Bagossy Brothers Company, Rúzsa Magdi, Kátai Zoltán, Nagy Feró, Pokorny Lia, Kassai Lajos, a Collegium Gladiatorum – ritkán van egy helyen az országban, és ezt Szombathely ingyen kapta.

– Szervezőként boldog lennék, ha minden programot meg tudnánk valósítani. Folyamatosan kapjuk a meteorológiai jelentéseket, annyira labilis a légkör, nem tudjuk, mi lesz – mondta lapzártánk előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában