falunap

2019.08.07. 07:00

Ideális hely Őrimagyarósd, pont mint egy fecskefészek

Számvetésre is alkalom volt az idei őrimagyarósdi falunap, a helyiek hallhatták, játszótér készül a településükön, amely V. Németh Zsolt szerint olyan ideális hely, mint egy fecskefészek.

Bakos Ágnes

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő köszöntőt mondott Fotó: VN/Berke Attila

Az ajándékozásról szólt az ünnepi istentiszteleten igehirdetésében Dobó Dániel őrimagyarósdi evangélikus lelkész, aztán Biczó István polgármester vetett számot a helyieknek. Sorolta: a tavalyi villámárvíz utáni helyreállítási munkák folynak, arra mintegy 10 millió forintot kaptak. Az Ady utcai felújítást említette meg a hivatal előtti buszmegálló cseréjét – ezek most, augusztusban aktuális munkák. Hídfelújítást majd októberben végeznek, és játszótér épül a kastélydombon. – Óriási igény van rá, lehet, hogy már ebben az évben meglesz – mondta el a polgármester.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő köszöntőt mondott
Fotó: VN/Berke Attila

A beszámoló után V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője elmondta, Őrimagyarósdon mindig földön járó terveket fogalmaznak meg, és azt végre is hajtják. Egy angol filozófust idézett: az embernek úgy kellene kiválasztania a lakóhelyét, ahogy a fecske a fészkét építi. – Mindig szép helyre, napfényre és jó levegőre. Őrimagyarósdra ez igaz, mintha a fecske választotta volna – fogalmazott. Azt kívánta a helyieknek a falunap alkalmából: védjék természeti kincseiket, őrizzék és bővítsék őseik értékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában