ünnepi műsor

2019.08.21. 18:36

Vonósmuzsika szólt lovas kísérettel Kőszegen

Keddi családi napjukon a Kőszegi Vonósok a somorjai Harmonia Classica kamarazenekarral adtak közös zárókoncertet a várárokban. Az ünnepi műsorban közreműködtek a Marton-Szállás lovasai is Marton Ágoston vezetésével. 

Tóth Kata

 

Ünnepi kávé jó társaságban – ezt kínálták a vonósok egész napra a családoknak. A legifjabbak, a Kőszegi Tücskök szolgálták fel az első feketét: már reggel zenéltek a Bechtold-látogatóközpont színpadán. A Chernel-kertből a Hétforráshoz vezetett túrát délelőtt Németh Lászlóné Teca, ahol batyus piknik, borbemutató és vándorszínházi előadás várta a túrázókat. Délután a kőszegi és a somorjai zenészek a gyerekeknek és a felnőtteknek is kedveskedtek film- és mesefilmzenékkel: elhangzottak a Titanic, a Karib-tenger kalózai, a Rómeó és Júlia és a Mamma Mia ismert betétdalai, de a kőszegi zeneszerző, Kováts Ferenc Turista-indulója is. A műsor utolsó harmadában a Marton-Szállás csapata lovagolt karüsszellben a várárokbeli ünnepi koncert dallamaira, különleges esztétikai-zenei élményt adva. A szabadtéri hangversenyt a kora délutáni vitézi hétpróba eredményhirdetése zárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában