Korszerűsítés

2019.09.03. 07:00

240 millió forintból újult meg a sárvári intézmény

A tanévnyitó ünnepségen adták át a Gárdonyi Géza Általános Iskola 240 millió forintos felújított épületét.

Pajor András

Kondora István polgármester: fontosak a gyerekek

Fotó: Pajor András

– Örökös ökoiskolaként tanu­lóink és oktatóink környezetbarát szemléletének bővítéséért tevékenykedünk egész évben – szólt köszöntőjében Németh Ernő igazgató, méltatva az intézményben zajlott zöldtudatos fejlesztéseket. Az épület külső hőszigetelést kapott, hőszivattyús fűtési rendszert alakítottak ki és lecserélték az intézmény kétszáz radiátorát. Kicserélték a nyílászárókat, a padlásszintet szigetelték és a világításrendszert modernizálták.

A megvalósult beruházást Vinter István, a körzet önkormányzati képviselője köszönte meg. Kondora István polgármester pedig ismét hangsúlyozta, hogy legyen bárki az oktatási intézmények fenntartója, a város számára mindig fontosak a sárvári gyerekek.

Kondora István polgármester: fontosak a gyerekek
Fotó: Pajor András

– A kormány és a város együttműködése révén létrejöhetett komoly fejlesztés azt a célt is szolgálja, hogy egyre otthonosabb körülmények vegyék körbe a diákokat a második otthonukban – emelte ki Ágh Péter országgyűlési képviselő.

– Mindössze öt nap alatt már több mint ötvenezer forintot takarított meg a tetőn elhelyezett napelemek révén az iskola – emlékeztetett dr. Kondora Bálint megyei közgyűlési alelnök a várossal közös konzorciumi megállapodás révén létrejött infrastrukturális korszerűsítésre, ami az EU-s pályázatból és 138 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg. A beszédek után a felújítás előtti épület képeivel díszített léggömbök felengedésével avatták fel a megújult iskolát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában