Prima díj

2019.09.30. 08:00

A fémmegmunkálás mestere Racker Balázs

A 2019. év vállalkozójának választották Racker Balázst, aki szaktudását Szentgotthárd és térsége javára hasznosította.

VN

Családja 1851 óta foglalkozik kovácsmesterséggel

Fotó: VN

A Racker család 1851 óta foglalkozik a kovácsmesterséggel. Racker Balázs 1993-ban csatlakozott édesapjához, mint lakatostanuló, később a forgácsoló szakmát is elsajátította. A 90-es évek elején főként korlátokat, kerítéseket és kapukat készítettek az építőipar számára. Jelentős lépés volt vállalkozásuk fejlődésében, amikor egy német kertibútorcéggel kötöttek szerződést egy 150 éves kovácsoltvas szék korhű sorozatgyártására.

Racker Balázs és édesapja 1998-ban alapította a RABACSA Fémipari és Kereskedelmi Kft.-t. Folyamatosan fejlesztették a vállalkozást: megvásárolták első mángorlógépüket Németországból, vastelepek beszállítói lettek, termékeik eljutottak az ország egész területére. 2004-ben, tanulmányai befejezésével csatlakozott a céghez Racker Csaba. 2005-ben elindult a rozsdamentes termékek gyártása, amelyhez később egy speciális CNC-vezérelt csőfúró gépet vásároltak. 2006-tól külföldi kiállításokon is részt vesznek – nagy sikerrel.

Családja 1851 óta foglalkozik kovácsmesterséggel
Fotó: VN

Az egyre korszerűbb gépparknak köszönhetően sikerült az előnyüket növelni a külföldi konkurenciával szemben. 2011 az informatikai fejlesztés éve volt, azóta egyedi termékek 3D-s tervezésére is képesek. Új telephelyüket 2,5 milliárd forintos beruházással hozták létre a szentgotthárdi ipari parkban. Nem az árral és az olcsó munkaerővel szeretnének versenybe szállni, hanem a nagyobb termelékenységgel és hatékonysággal.

A RABACSA 1,1 milliárd forintos árbevétellel zárta a 2018-as évet. 2020-ra céljuk egy intelligens szoftver kifejlesztése az értékesítés és a gyártás vezérlésére. Racker Balázs fiatal, agilis vállalkozó, aki szaktudását a családi vállalkozás, valamint Szentgotthárd és térsége javára hasznosította.

A Prima gála szombaton lesz, szavazni azonban már csak három napon keresztül tudnak olvasóink, akik a közönségdíjas Prima, valamint a Vas Megyei Prima díj Ifjúsági Különdíjasának személyéről dönthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában