Prima díj

2019.09.27. 07:00

Szerencsés, hiszen a munkája a hobbija – Már dolgozott, mikor diplomát szerzett

A 2019. év vállalkozója díjat idén ketten kapták meg, az egyikük Sümeghy Mihály, a Vasi Agro-Center Kft. ügy­vezető tulajdonosa.

Vas Népe

Sümeghy Mihály, a Vasi Agro-Center Kft. ügyvezető tulajdonosa Fotó: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Sümeghy Mihály volt az egyik alapítója 1993-ban a Vasi Agro-Center Kft.-nek, amelynek jelenleg ügyvezető tulajdonosa. A folyamatosan növekvő és mára több webáruházat is működtető cég kertek, füves területek gondozásához kínál kellékeket, eszközöket a virágföldtől a fűnyíróig.

Sümeghy Mihály Csempeszkopácson született, a szombathelyi Latinka Sándor Gépipari Technikumban végzett 1962-ben. Első munkahelye a Remix Rádiótechnikai gyár volt, ahol 27 évet dolgozott, egyre magasabb beosztásban: gépjavító lakatosként kezdte, majd technológus, főművezető, üzemvezető, végül pedig termelési főosztályvezető lett.

Főiskolai diplomát munka mellett szerzett 1970-ben: üzemmérnök lett. Még a rendszerváltozás előtt vállalkozóvá vált. Cége először kanadai–magyar, majd teljesen magyar vállalkozásként működött. Nagy versenyelőnye a hobbija, hiszen évtizedek óta művel szőlőt, gazdálkodik saját birtokán. A jelenlegi Vasi Agro-Center Kft. négy fővel alakult meg. A ma már tizennégy főt foglalkoztató cég a legismertebb, legnagyobb márkák szakkereskedője, már­kaszervize. Telephelyük már nem bérlemény, hanem saját tulajdon, sőt, ők adják bérbe az irodaépületet is. A legmodernebb eszközökkel felszerelt szerviz jelentős forgalmat bonyolít.

Sümeghy Mihály, a Vasi Agro-Center Kft. ügyvezető tulajdonosa
Fotó: Szendi Péter

Sümeghy Mihály 1976-ban megnősült, két gyermeke született. Lánya, Sümeghy Anna 2013 óta szintén a kft.-ben tevékenykedik. Szezonban a napi feladott csomagszám eléri az 50-60 darabot. Sümeghy Mihály azt mondja: minden változik, fejlődik, és amelyik vállalkozás ezt figyelmen kívül hagyja, az elbukik. Ötvenhét, munkával eltöltött évvel a háta mögött vallja, hinni kell abban, amit meg akarunk valósítani. Ars poeticája: sokféle vállalkozó létezik, viszont személyiségnek lenni a legtöbb, amire ember képes.

Ne feledje, mindössze hét napja maradt arra, hogy szavazatával segítsen eldönteni, hogy ki legyen az idei közönségdíjas Prima, és hogy ki kapja a Vas Megyei Prima díj Ifjúsági Különdíját!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában