Hagyomány

2019.09.04. 14:00

Ügyészek kerekezték körbe Vas megyét

Ügyészek és barátaik keresték fel Vas megye járási ügyészségeit – kerékpáron. Többéves hagyomány a Békés megyei kezdeményezés, ezúttal főügyésszel is erősített a csapat.

Vas Népe

Nem volt még ilyen népes mezőny az ügyészek kerékpártúráján, mint Vasban

Fotó: VN/Vas Megyei Főügyészség

Ügyészekből és barátaikból álló tízfős csapat kerekezte körbe egy nap alatt Vas megye négy járási ügyészségét – számolt be a teljesítményről dr. Simon József, Vas megye főügyésze.

A társaság tagjai gyakorlott kerékpárosok, már húsz éve alakult a csapat: 1999-ben elindultak a Békéscsaba–Nagyvárad szupermaratonon, onnan datálják.

Nem volt még ilyen népes mezőny az ügyészek kerékpártúráján, mint Vasban
Fotó: VN/Vas Megyei Főügyészség

A kerékpározás megmaradt a felkészülésből, olyannyira, hogy megyénként járják be az ügyészségeket. Már több mint 3700 kilométert tudhatnak maguk mögött, Vasban 160 kilométert tekertek. Rekordlétszámot hozott a túra, hiszen tízen gyűltek össze, és először vett részt főügyész: dr. Takács Péter, Győr-Moson-Sopron megyéből.

A Szombathelyi Járási Ügyészségről indultak, Sárvár, Körmend, majd Kőszeg, aztán vissza Szombathelyre – ez volt a megyekör. A társaság tagjai a túra legszebb szakaszának a Körmend–Kőszeg távot szavazták meg, és persze Vas megye minden járási ügyészségén kaptak bélyegzést és aláírást a térképükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában