Jelöltek

2019.09.20. 06:01

Vas Megyei Prima díj 2019 – Magyar sport: Ferencz Csaba

Kitartása és tehetsége elismeréseként a 2012-2013-as bajnoki szezontól a körmendi kosárlabda csapat kapitánya, valamint közel 10 esztendeje meghatározó játékosa a felnőtt férfi kosárlabda válogatottnak is.

VN

Fotó: Szendi Péter

Ferencz Csaba kosárlabda játékos, csapatkapitány Körmenden született. 10 éves korától kosárlabdázik. A körmendi klub egyik legsikeresebb utánpótlás csapatának volt meghatározó tagja. Szorgalmas, agilis, csupaszív játékának köszönhetően a 2001-2002-es szezonban, 16 évesen debütált a felnőtt csapatban, a Debrecen elleni bajnoki mérkőzésen.

Fotó: Szendi Péter

Ettől kezdve a háromszoros bajnok, hétszeres kupagyőztes körmendi kosárlabda csapat oszlopos tagjává vált. Pályája során 2003-ban bajnoki címet, 2016-ban pedig kupagyőzelmet ünnepelhetett nevelőegyesületével. Kitartása és tehetsége elismeréseként a 2012-2013-as bajnoki szezontól a körmendi kosárlabda csapat kapitánya, valamint közel 10 esztendeje meghatározó játékosa a felnőtt férfi kosárlabda válogatottnak is. Számos hazai és nemzetközi sikernek volt részese.

Egyedüli körmendi játékosként tagja volt annak a magyar válogatottnak, amely 18 év után ismét részt vehetett 2017-ben az Európa-bajnokságon. Legutóbbi hazai sikerét pedig hazai porondon, a magyar bajnokságban érte el, amikor az Egis Körmend csapatával ezüstérmet szerzett.

A Körmenden csak Fepuként becézett Ferencz Csaba még mindig csak 34 éves, ám munkájával, tehetségével, sikereivel már most a Rába-parti város sportikonja. 2018 áprilisában született kislánya, Zselyke, ettől kezdve immár apaként is helyt kell állnia a hétköznapokban. Ferencz Csaba élete, pályája és a város, valamint a sportág iránt érzett szeretete példaként szolgál a felnövekvő generációk előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában