Piacképes szakmákat kínálnak – Több száz diák érdeklődött

2019.10.16. 07:00

Elkezdődött a gépészroadshow

A szombathelyi gépészmérnökképzés roadshow-jának nyitórendezvényét a VMSzC Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma tornatermében tartották tegnap.

Merklin Tímea

A Gépipariban az ELTE SEK képzéséről volt szó

Fotó: Horváth Balázs

Elég nagy számban tanulnak tovább a Gépipari diákjai, így minden évben itt tartják a középiskolákat látogató roadshow első programját, ahol a duális képzésben gondolkodók az egyetemi képzés partnercégeinek standjainál közvetlenül szerezhetnek információkat a vállalatokról.

A Gépipariban az ELTE SEK képzéséről volt szó
Fotó: Horváth Balázs

Kovács Péter iskolaigazgató köszöntője után dr. habil. Andó Mátyás, az ELTE IK Savaria Műszaki Intézet vezetője arra hívta fel a több száz diák figyelmét, hogy a Savaria Műszaki Intézetben folyó oktatás nyugat-európai mintájú, a tehetséggondozás folyamatos, a hallgatókat a kutatásba is bevonják. Piacképes szakmákat lehet tanulni, most az iparban gépészmérnökökre és programtervező informatikusokra van szükség.

Novák Tibor, az egyik partnercég HR-vezetője hangsúlyozta: a duális képzés azért fontos számukra, mert motivált, elkötelezett, releváns szakmai ismeretekkel rendelkező munkatársakra van szükségük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában