kiállítás

2019.10.11. 07:00

Főszerepben a fény a Répce Galériában

Szilágyi Jéger Teréznek nyílt kiállítása a Répce Galériában. Az alkotót Tóth Csaba a fény festőjének nevezte.

Budai Dávid

Szilágyi Jéger Teréz alkotásait Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész ajánlotta a megjelentek figyelmébe Fotó: VN/Varga Ákos

Szilágyi Jéger Teréz csornai festőművésznek nyílt kiállítása szerdán 17 órakor a művelődési házban. A tárlatot Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész nyitotta meg.

Szilágyi Jéger Teréz alkotásait Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész ajánlotta a megjelentek figyelmébe Fotó: VN/Varga Ákos

– Minden képnek van egy eredeti archaikus küldetése, és a mai művészetben nagyon kevesen merik felvállalni, hogy ezt a küldetést felmutassák. Az egyik ilyen művész, aki ezt megtette, itt áll mellettem. Szi­lágyi Jéger Teréz egy fényfestő, aki minden képén a látott fényjelenségeket festi meg. A kortárs művészetben nem nagyon van olyan alkotó, aki számára a fény ennyire főszereplővé válik az alkotás során, mint nála – mondta egykori tanítványáról Tóth Csaba, majd hozzátette, a művész minden alkotása belső harmóniát sugároz. A Répce Galéria 170. kiállítása november 8-áig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában