Rekordszámú nevező, szombathelyi táncosok a legjobbak között

2019.10.21. 14:00

Isis Dance Open: maratoni táncverseny

Maratoni versenynapot hozott szombaton az Agora – MSH-ban megrendezett 21. Isis Dance Open Táncverseny. Először szabadidős utánpótlás-, majd klubközi, végül pedig ranglista- és meghívásos versenyek zajlottak.

Tersztyánszky Krisztina

Jó hangulatban telt a verseny

Fotó: Unger Tamás

A megmérettetés délelőtt a­zok­nak a párosoknak a bemutatkozásával kezdődött, a­kik még csak pár éve ismerkednek a tánclépésekkel, de már belekóstolhattak a verseny izgalmaiba. Délután a klubközi pontszerző verseny zajlott a gyerektől a felnőtt korosztályig, E, D, C, B és A osztályban, standard és latin táncokban. A verseny történetében rekordszámú, több mint kétszáz páros nevezett az ország minden részéből. A versenytársak biztatásából is kitűnt a szombathelyi táncosok többsége. Sok szép eredmény született, szinte minden LORIGO TSE-ből induló páros a dobogón állhatott a népes mezőnyben.

Este már hagyományosan az országos ranglisták kerültek sorra. Felnőtt-ifjúsági korosztályban 10 tánc ranglista, a junioroknak standard ranglista, a profiknál latin ranglista párosainak lehetett szurkolni, majd végül meghívásos pénzdíjas latin versenyt láthatott a közönség, Magyarország legjobb latin táncosainak részvételével.

Jó hangulatban telt a verseny
Fotó: Unger Tamás

A hangulat fantasztikus volt, nagyon sok néző maradt az eredményhirdetésre és a közös ünneplésre is. Nagy sikert aratott a Galaxy Rock’n Roll Klub akrobatikus bemutatója, fellépett a LORIGO TSE standard junior formációs csapata a Szépség és a szörny zenéjére koreografált műsorával. A csapat ezzel a formációval indul a jövő hétvégi Zalaegerszegen megrendezendő Formációs Ma­gyar Bajnokságon. Az esti műsort színesítette Ruben La Voz latin zenész is, a bajnok pár az ő élő zenéjére táncolt cha-cha-chát.

Az Isis Dance Open Táncverseny ranglistaversenyein a következő eredmények születtek: junior korosztályban az első helyen Antal Krisztián – Prozlik Melinda Lenke, a Szilver TSE; második helyen Kovács Ádám – Faludi Eliza Eszter, a LORIGO TSE; harmadik helyen pedig Balázs Dominik – Kondacs Jázmin Bíborka, a Szilver TSE táncospárja végzett. Felnőtt 10 táncban a LORIGO TSE táncosai, Gombkötő Balázs – Laskovics Petra szerezték meg az első helyet; második Rónyai Zoltán – Busa Dóra, a Szilver TSE; harmadik Mészáros Bence Levente – Balanescu Liliána, a Szilver TSE. párosa lett.

 

A meghívásos versenyben első lett Hidi Balázs – Kiss Violetta (Valcer-Szilver TSE), második Novák István – Sebesi Daniella (PRO-ART TSE), míg a harmadik Szabó Ábel – Mátyus Maja (Valcer-Miskolc Revital). Profi kategóriában az első helyet Süttő Roland – Tombácz Anikó, a Valcer-Miskolc Revital párosa, a második helyet pedig Horváth Kristóf – Szatmári Orsolya, a Presidance TSE táncospárja szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában