Két alpolgármester segíti

2019.10.30. 07:00

Megtartotta alakuló ülését az újonnan megválasztott szentgotthárdi képviselő-testület

Kedden délután megtartotta alakuló ülését az újonnan megválasztott szentgotthárdi képviselő-testület. A következő évben több újdonság színesíti az önkormányzati munkát.

Tersztyászky Krisztina

Ünnepélyes körülmények között alakult meg a szentgotthárdi képviselő-testület

Fotós: Szendi Péter

Elöljáróban Bánfi József, a helyi választási bizottság elnöke számolt be a szavazással kapcsolatos adatokról. Szentgotthárdon a polgármesteri címért két jelölt, a nyolc képviselői posztért pedig 23 egyéni listás jelölt indult. A választás rendben lezajlott, a 6760 választópolgárból 3512-en jelentek meg az urnák előtt.

Első napirendként a hatodik ciklusát kezdő polgármester, Huszár Gábor tette le a hivatali esküt. Székfoglaló beszédében hangsúlyozta, hogy az elkövetkező öt évben nem valami ellen, hanem valamiért, együtt, összefogva kell cselekednie a testületnek Szentgotthárd városa érdekében.

Ünnepélyes körülmények között alakult meg a szentgotthárdi képviselő-testület
Fotó: Szendi Péter

Az alakuló ülés folytatásához néhány ponton módosítani kellett a szervezeti és működési szabályzatot. Nevezetesen: a következő ciklusban a korábbi három helyett két bizottság működik majd, nem egy, hanem két alpolgármester lesz, illetve a képviselők tanácsnokot is választanak maguk közül. Huszár Gábor polgármester bejelentette: miután erre a törvény lehetőséget ad, a város érdekében két alpolgármestert szeretne maga mellé venni, az egyikük nem képviselő, hanem külső szakember. A korábbi alpolgármestert, Labritz Bélát hét igen, két nem szavazattal, Koszár András mérnök-informatikust, mérnök tanárt, nem képviselő alpolgármester-jelöltet pedig egyhangúlag megválasztotta a testület.

Az illetmények, képviselői díjak megszavazása után megválasztották a két új bizottság tagjait. A pénzügyi, jogi és gazdasági bizottság elnöke Kovács Márta, tagjai Vörös Gábor, dr. Sütő Ferenc, Bartakovics Andrea képviselők, illetve külsősként Kovács Andrea, Vadász József és Pécsi József lettek.

Az önkormányzati erőforrások és szociális ügyek bizottsága dr. Haragh László elnökletével végzi munkáját, tagjai Orbán Viktor és Dömötör Tamás képviselők, valamint Sebestyénné Németh Eszter és Bedi Beatrix külsős tagok. A testület dr. Sütő Ferenc képviselőt megválasztotta a nemzetiségi, ifjúsági és egyházi ügyek tanácsnokának.

A továbbiakban még megválasztották a településrészi önkormányzatok vezetőit, illetve összeállt a közbeszerzési, az energetikai, valamint a bűnmegelőzési és közbiztonsági bizottság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában