Tisztelet és köszönet jár az időseknek

2019.10.08. 07:00

Operettslágerek és ünnepi ebéd a jánosházi Báziskonyhán

Ebédre és zenés műsorra hívta az önkormányzat a 70 éven felüli jánosháziakat, szép számmal elfogadták a meghívást a már hagyományos idősek napi programra.

Bakos Ágnes

Hagyomány az ünnepi műsor az idősek napja alkalmából

Fotó: BÁ

– Ki ne emlékezne jó szívvel dédszülei történeteire, nagyanyja finom főztjére? Ők a szüleinkkel együtt mindig mellettünk álltak és állnak, ha támogatásra, jó szóra van szükségünk – méltatta az idős generációt Kiss András polgármester a szombaton rendezett idősek napi programon. – Mindennapi munkánkhoz az elődök mintáiból meríthetünk hitet, erőt, bátorságot – folytatta a polgármester.

A Báziskonyhán gyűltek össze az idősek, aki nem tudta megoldani a helyszínre jutást, azért házhoz mentek az önkormányzattól. A legidősebb jelenlévőt külön köszöntötte Kiss András: Balaton Kari bácsi tavasszal töltötte be a 90. életévét, ő volt a rang­idős a programon, ezért egy üveg bort kapott ajándékba, és persze az első sorból nézte és hallotta a zenés műsort.

Hagyomány az ünnepi műsor az idősek napja alkalmából
Fotó: BÁ

Rendszeres vendég már Jánosházán Magyar Rózsa, a fiatal énekesnőt negyedszer hívták és látták vendégül, ezúttal is nótákkal, operettslágerekkel szórakoztatta az időseket, de a képviselő-testület tagjai és a Báziskonyha dolgozói sem hagyták ki a műsort. Kolozsvárra, Szegedre és még sok helyszínre „utaztak” a nótákkal. – Az idősek napja felhívja a figyelmünket a tiszteletre, az idősek tisztelete pedig egyet jelent az elfogadásukkal, támogatásukkal, azzal, hogy értékeljük őket – fogalmazott az ünnepségen a polgármester. – A mindennapi tenni­valók mellett sajnos hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy törődéssel tartozunk nekik. Pedig kijár a figyelem, mindennap, és nem csak a családokon belül – hangsúlyozta Kiss András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában