még nincs jel

2019.11.12. 07:00

Madárpiszok az állomás helyén, a szombathelyi víztoronynál

Tetemes mennyiségű madárürülék lassítja a végleges átjátszó­állomás víztoronyra történő felszerelését.

Budai Dávid

Még mindig akadozik a szolgáltatás

Fotó: VN-archív/UT

A víztoronyra tervezett végleges állomás építését lassítja, hogy a telepítés közben kiderült: a Telenor berendezései számára kijelölt hely kizárólag alpintechnikával megközelíthető része körülbelül 10-20 köbméternyi madárürülékkel borított – áll a telefontársaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott legutóbbi közleményében.

Mint írják, az ürülék komoly közegészségügyi kockázatot jelent a karbantartást végzők számára. Ráadásul csak speciá­lis technikával tudja elvégezni a kivitelezéssel megbízott alvállalkozó a terület megtisztítását. A nagy mennyiségű madárürülék eltávolítása hosszadalmas munka, utána fertőtlenítik is a helyiséget.

Még mindig akadozik a szolgáltatás
Fotó: VN-archív/UT

Ahogyan korábban megírtuk, a víztorony felújítása miatt a Telenornak még a nyáron le kellett szerelnie az átjátszóállomását, aminek következtében több mint kétezer fogyasztónak akadozni kezdett a szolgáltatás. Sokáig azonban a környéken élők számára sem volt egyértelmű, hogy mi történt, ezért többen lecserélték készüléküket: azt gondolták, az hibásodott meg.

Október elején aztán a Telenor ideiglenes állomást állított fel, javult valamennyit a helyzet, de a szolgáltatás korábbi színvonala – amint azt egy környéken élő olvasónktól megtudtuk – nem állt vissza, így mindenki a végleges állomás felszerelésére vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában