A közút és a katasztrófavédelem közös értekezlete

2019.11.08. 20:00

Megyénkben is felkészültek a télre

Téli felkészülési koordinációs értekezletet tartott tegnap a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatósága és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Nemes Judit

A gépek is hadrendbe álltak, jöhet a hideg

Fotó: Horváth Balázs

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szombathelyi Üzemmérnökségének telephelyén tartotta a két szervezet a téli felkészülési koordinációs értekezletet. Seper András tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőhelyettese köszöntötte a megjelenteket.

Az igazgatóhelyettes beszélt a katasztrófavédelem téli időszakban végzendő általános feladatairól: a lakosságvédelem kapcsán a szabadban, az úton rekedtek mentését, melegedőhelyekre helyezésüket említette, valamint a rendszeres orvosi kezelésre szorulók ellátásának biztosítását nevezte meg.

A gépek is hadrendbe álltak, jöhet a hideg
Fotó: Horváth Balázs

A megyében összesen kétszázhetven melegedőhelyen húszezer embert tudnak fogadni szükség esetén. Baán Mihály alezredes, a Vas Megyei Védelmi Bizottság titkára elmondta: a bizottság megtartotta értekezletét a téli időjárási helyzetre történő felkészülésről, amelyen beszámolót tartottak a busz- és vasúttársaságok is a saját felkészültségi szintjükről és a kritikus időszakban történő tevékenységről.

Az alezredes kiemelte: a polgármesterek és a közbiztonsági referensek felkészítését december közepén tartják. Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatóságának vezetője beszélt a téli üzem előkészületeiről: kátyúzásról, árkok, vízelvezető rendszerek tisztításáról.

A hóvédműveket is említette: 54,13 kilométernyit építettek ki a megye útjai mentén. Az idei télen a társaság hatvannyolc saját és 173 lehívható géppel tud dolgozni, továbbá a síkosságmentesítéshez 10 955 tonna sót tárolnak. A beszámolók után a meghívott társszervek képviselői is tájékoztattak előkészítő intézkedéseikről, valamint megtekintették az üzemmérnökség gépparkját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában