Verseny a Jurisics Vár Pálinkája címért

2020.01.25. 07:00

A legjobb pálinkát keresik Kőszegen: várják a mintákat

2020-ban is megmérkőznek egymással a környék legjobb párlatai és pálinkái a Jurisics Vár Pálinkája címért. Kereskedelmi pálinkafőzdék, bérfőzetők és magánfőzők nevezését is várják a szervezők.

Tóth Kata

Páratlan párlatok és a magyar életérzés. A fotón Lunczer Attila

Fotó: VN-archív

Almatermésűek, csonthéjasok, bogyósok, szőlő és szőlő eredetű termékek, törköly- és egyéb szőlő eredetű termékek, erdei vagy vadon termők és különleges gyümölcsök, érlelt és ágyas pálinkák/párlatok, vegyes pálinkák, „életstílus” párlatok, zöldség- és egyéb párlatok, geistek – ezekben a fő kategóriákban várja a nevezéseket a 4. Kőszegi Pálinka- és Párlatversenyre a verseny kiírója, rendezője, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház.

A versenyen indulóknak pálinka-, párlatfajtánként egy palack versenytételt – 0,35, vagy 0,5 literes palackban – kell eljuttatniuk a rendező részére.

Páratlan párlatok és a magyar életérzés. A fotón Lunczer Attila
Fotó: VN-archív

Egy versenyző tetszőleges számú pálinkával, párlattal indulhat, de lényeges, hogy a versenytételek eredetét igazolni kell. Magánfőzésű (házi főzés esetén), bérfőzésben készült nedűkkel és vállalkozók, főzdék, cégek által értékesítésre készített mintával is lehet nevezni.

A versenytételeket Kőszegen, a Rajnis utca 9. szám alatt veszik át január 27-én hétfőn és 28-án kedden 10 és 16 óra között. Posta vagy futárposta esetén is a fenti címre kell megküldeni tételeket. A versenytételek a beérkezéstől a kóstolás befejezéséig teljes anonimitást élveznek, ezt a szervezők garantálják. A versenyigazgató Dömötör Zsolt pálinkamester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában