Lurkó UFC

2020.01.09. 20:22

Arany és bronz

Güssing/Németújvár A szombathelyi Lurkó UFC U7-es csapata a harmadik, az U9-es első helyen végzett az ausztriai nemzetközi utánpótlás labdarúgó-teremtornán.

Pum András

A tornagyőztes U9-es együttes Fotó: Mersich Anita

Az ausztriai KIKOBA utánpótlástornát több korosztály számára rendezték meg – megyénkből a szombathelyi Lurkó U7-es és U9-es vett részt a viadalon. A Koósz Írisz–Orbán Dániel vezette U7-es lurkósok hatcsapatos tornán szerepeltek – az együtteseket két hármas csoportba sorsolták. A vasiak Wiesflecket 5-0-ra verték, míg a Neubergtől 5-1-re kikaptak, így csoportjukban a második helyen végeztek. Az elődöntőben a házigazda Güssingtől 3-1-re kikaptak, így az utolsó meccsen a bronzéremért játszhattak. A harmadik helyért vívott találkozón a Raabtalt 8-0-ra verték a lurkósok megszerezve ezzel a bronzérmet.

– Látszik a gyerekeken a fejlődés, a játékhelyzetek kidolgozása szépen működött – mondta Koósz Írisz.

A bronzérmes csapat névsora: Novák Benett, Hende Noel, Pető-Bagics Barna, Poór Boldizsár, Papp Olivér, Borbély Dominik, Jakatics Barna.

A tornagyőztes U9-es együttes Fotó: Mersich Anita

A Hujber Gábor–Balogh Bence vezette U9-esek négycsapatos tornán vettek részt, az együttesek körmérkőzéses rendszerben döntöttek a helyezésekről. A Lurkó a Kirchfidischt 9-0-ra, a Neubachot 8-0-ra, a Güssinget 4-1-re legyőzte, így veretlenül nyerte meg a tornát.

– Fölényesen nyertük mindhárom találkozónkat, így megérdemelten végeztünk az első helyen – mondta Hujber Gábor.

A győztes csapat tagjai: Laczi Milán, Lajos Patrik, Molnár Bálint, Hányi Bálint, Lengyel Ágoston, Kiss Benedek, Tóth Noel, Horváth Dániel, Jankó Bulcsú, Anderkó Zalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában