koronavírus

2020.01.30. 20:42

Az ELTE önkéntes karantént kért a Kínából visszatérő hallgatóktól

Az ELTE SEK-en is tanulnak kínai hallgatók. Az intézmény a Kínából visszatérő hallgatói és oktatói számára azt javasolta, hogy két hétig afféle önkéntes karanténban maradjanak távol a közösségektől.

Gyöngyössy Péter

Az új koronavírus okozta járvány kapcsán többen attól tartanak, hogy az újhold ünnepre hazautazó kínaiak majd gyorsítják a betegség elterjedését.

Információink szerint az ELTE szombathelyi campusán is tanulnak kínai hallgatók. Nincsenek sokan, úgy tudjuk, mindössze négyen. Amikor az ELTE SEK rektorhelyettesétől, dr. Németh Istvántól az Egyetem kínai hallgatói felől érdeklődtünk, azt a határozott választ kaptuk, hogy hallgatóikról, gondos és felelősségteljes mérlegelés után, csak a személyiségi jogokra vonatkozó jogszabályok és az ELTE saját protokollja szerint, kizárólag írásban adnak ki információkat.

Az ELTE ugyanakkor hivatalos közleményt adott ki az aktuális vírusbetegségekről. Ebben felhívja valamennyi dolgozója és hallgatója figyelmét egy sor megelőző intézkedésre, a higiénés szabályok betartására.

A Kínából visszaérkezőknek pedig azt javasolják, hogy két hétig – afféle önkéntes karanténban – maradjanak távol a közösségektől, és a betegség tüneteinek észlelése esetén forduljanak a kijelölt kórházakhoz. A közlemény szerint ezt a két hetet a szorgalmi időszakban igazoltnak tekintik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában