verseny

2020.01.28. 07:00

Falra másztak Oladon

Ketten állhattak dobogóra a házigazda egyesülettől a szombati nehézségi falmászó versenyen. Tóth Veronika a serdülők között első lett.

Budai Dávid

Az ország legjobb mászói mérték össze tudásukat Fotó: VN

Az ország legjobb mászói mérték össze tudásukat a hétvégén az Oladi ÁMK aulájában. A mintegy nyolcvan indulóból öten voltak a házigazda Mászóka SE versenyzői, akik a legfiatalabb korosztályt képviselték. A felnőttek pedig a verseny lebonyolításában segítettek, amit a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség, valamint a versenyzők is kiválóra értékeltek – mondta el Rózsa Marcell, az egyesület vezetője. Szücs Viktória az 5. (mini kategória), Nagy Erzsébet a 3. helyet (gyerek kategória) szerezte meg. Pócza Franciska Csenge a 12. (nyílt női kategória), illetve 4. (junior kategória) lett, ahogyan éppen csak lecsúszott a dobogóról Balasa Tibor Ferenc és Urvald Krisztofer (gyerek kategória) is, Tóth Veronika megnyerte kategóriáját (serdülő).

Az ország legjobb mászói mérték össze tudásukat Fotó: VN

A szombati verseny a nehézségi falmászás magyarkupa-sorozatának része volt, ahol a legextrémebb utak a plafonon át vezettek. Ráadásul az apró fogások itt sem könnyítették meg a versenyzők dolgát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában