Jótékonysági bál

2020.02.05. 07:00

Báloztak az oroszlánosok – Zsúfolásig megtelt a körmendi Berki Csárda különterme

Zsúfolásig megtelt a körmendi Berki Csárda különterme szombat este, ahol a Körmendi Lions Klub hagyományos jótékonysági bálját tartotta.

Markó Petra

Zsúfolásig megtelt a körmendi Berki Csárda különterme

Fotó: VN/körmendi Lions Club

Először egy rövid felvezetés hangzott el a szervezetről, amelyből kiderült, a Lions önkéntes alapon szerveződő közösségei a világ számos pontján elsősorban a látás megőrzése, a látássérültek segítése, a környezetvédelem, az éhség elleni küzdelem, a cukorbetegség megelőzése és a gyermekrákban szenvedők érdekében tevékenykednek.

Így van ez Körmenden is, ahol a helyi klub a kezdetektől fogva támogatja az egészségvédelmet és az egészségügyet. Több mint negyed évszázados múltjuk alatt segítették már a térség betegellátását mentőautóval, egy félautomata defibrillátorral, vásároltak a diabetológiai szakrendelőbe és a fizioterápiás részlegre eszközöket, valamint felszerelték a szemészeti szakrendelőt. Csak 2019-ben vásároltak például egy zöldhályog-szűrésre alkalmas szemnyomásmérőt, ami szinte napi használatban van. Bővítették a diabetológiai szakrendelőt a diabéteszes láb ellátására alkalmas műszerrel, de segítették a Körmendi Szociális Szolgáltató és Információs Központ tornaszobájának felújítását, és vannak olyan nehéz sorsú diákok, akik támogatásuknak köszönhetően továbbtanulhatnak – összegzett ifjabb Scheiber Mihály.

Zsúfolásig megtelt a körmendi Berki Csárda különterme
Fotó: VN/körmendi Lions Club

A klub elnöke kiemelte azt is, hogy Körmenden jelenleg nem kezdheti meg úgy egy óvodás sem az általános iskolát, hogy ne esett volna át szemészeti szűrővizsgálaton – erre az eredményükre büszkék.

A hivatalos nyitótánc és a felhőtlen szórakozás előtt Boronkay Gusztáv, a Magyarországi Lions Szövetség kormányzója kormányzói oklevelet adott át. Ezt az elismerést azok kaphatják meg, akik a Lions klub tevékenységében valamilyen maradandót alkotnak, illetve időt, pénzt, energiát nem sajnálva segítenek. A körmendi tagok egyhangú döntése nyomán idén az elismerést dr. Czirfusz Sylvia szemészszakorvos kapta, aki az elmúlt években több száz óra karitatív munkát végzett a klub számára, és tevékenységével a Savaria Lions Klubot is segíti.

Az eseményt jelenlétével megtisztelte V. Németh Zsolt, kiemelkedő nemzeti értékekért felügyeletéért felelős miniszteri biztos, országgyűlési képviselő, valamint Bebes István, Körmend polgármestere és Gombásné Nardai Ibolya, a Körmendi Járási Hivatal vezetője is.

A bálon befolyt összeget a helyi egészségügy fejlesztésére fordítják, a tervek szerint a kedvezményezett az urológiai szakrendelés lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában