Prevenciós program

2020.02.06. 07:00

Ne legyen mumus a bizonyítvány – A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott az Országos Rendőr-főkapitányság által meghirdetett, Félévi bizonyítvány – csellengő fiatalok elnevezésű prevenciós programhoz, melyről szerdán Némethné dr. Zsigó Zita rendőr alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője számolt be.

Tersztyászky Krisztina

Dr. Zsigó Zita rendőr alezredes a fokozott figyelemről

Fotó: Horváth Balázs

Az ORFK bűnmegelőzési szakemberei a kampánnyal arra szeretnék felhívni a szülők, tanárok, barátok figyelmét, hogy a félévi értesítő kiosztása utáni napokban fokozottan figyeljenek oda azokra a tanulókra, akik számára szorongást okozhat a vártnál gyengébb bizonyítvány. A tapasztalatok szerint ugyanis időről időre akadnak olyan diákok, akik a bizonyítvány kézhezvétele után nem mernek hazamenni, mert félnek a szülők haragjától. Ez bűnmegelőzési szempontból azért különösen veszélyes, mert az utcán csellengő gyermek könnyen kerülhet olyan szituációba, amire nincs felkészülve, áldozattá, esetleg bűn­elkövetővé válhat.

Dr. Zsigó Zita rendőr alezredes a fokozott figyelemről
Fotó: Horváth Balázs

A rendőrség felhívja a szülők figyelmét, hogy beszélgessenek többet a gyerekekkel, alakítsanak ki velük bizalmi viszonyt. Ha rosszak a jegyek, a dorgálás helyett a kijavításukra közösen kidolgozott stratégia kerüljön előtérbe. Az alezredes asszony beszámolt arról is, hogy a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közterületen szolgálatot teljesítő és bűnmegelőzéssel foglalkozó munkatársai január 30-tól e hét végéig fokozottan ellenőrzik az oktatási intézmények környékén levő parkokat, játszótereket, vendéglátó egységeket, hogy megelőzzék az esetlegesen ott csellengő fiatalokra veszélyes helyzetek kialakulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában