Vas megyei Gasztrofesztivál

2020.02.07. 07:00

Rekordhosszúságú kolbász készül Győrváron

Egész napon át mindenféle földi jóval és vidám programokkal várják a szervezők azokat, akik szombaton kilátogatnak a hetedik Vas megyei Gasztrofesztiválra, illetve böllérversenyre.

Tersztyászky Krisztina

Hasonlóan jókedvű, ízes pillanatokra számíthatunk Győrváron ezúttal is

Fotó: VN-archív

A Faluházzal szemközti hatalmas rendezvénytéren harminc csapat mutatja meg, mi mindent tud a helyszínen levágott hízott sertésből készíteni. Nem csak a megyéből, hanem annak határain túlról, sőt a Kárpát-medence számos pontjáról érkeznek csapatok: Erdélyből, Felvidékről, Muravidékről. A Vas megyei Önkormányzat és a Millennium Polgári Egyesület az idén sem köti meg a versenyzők kezét, így az egyes sátraknál a különböző tájak hagyományai szerint készült disznóságokból csemegézhetnek az érdeklődők.

Hasonlóan jókedvű, ízes pillanatokra számíthatunk Győrváron ezúttal is
Fotó: VN-archív

A finom falatok mellé a színpadon folyamatosan kulturális csoportok és mulatós zenekarok szórakoztatják a közönséget, csobog a pálinkaszökőkút, lesz tombola és busókkal is lehet majd találkozni a forgatagban. Különleges attrakciónak ígérkezik egy hatalmas sátorban az a rekordkísérlet, melynek során győrvári, jánosházi és körmendi böllérek és lelkes segítőik Magyarország eddigi leghosszabb kolbászának megtöltésén munkálkodnak.

A belépés és az összes étel kóstolása ingyenes, a felesleg az egyházmegyei karitász jóvoltából rászorulókhoz jut el. A rendezvény fővédnöke V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri

biztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában