A jobb közlekedésért

2020.02.07. 07:00

Sárvár több pontján új forgalmi rendet vezetnek be

Az önkormányzat legutóbbi ülésén döntött a forgalmi rendet érintő, több helyszínen történő változásokról, amelyeket lakossági fórumokon ismertettek. Az Ungvár utcai fórum után ötre emelkedik az ott elhelyezendő lassító küszöbök száma, a Temető utcában viszont az ott lakók javaslata alapján sem lesznek virágládák az utca közepén.

Pajor András

Kampel Oszkár képviselő és dr. Máhr Tivadar alpolgármester tájékoztatta a lakókat

Fotó: Pajor András

A Petőfi lakótelepen is egyre több gépjárművezető szegi meg gyorshajtással a KRESZ előírásait. A szabálytalan közlekedés visszaszorítása érdekében az önkormányzat 30 km/órás korlátozást és sebességcsökkentő küszöböket helyeztet ki itt is a biztonságosabb közlekedés érdekében. Erről a Csicsergő óvodában tartott lakossági tájékoztatót Kampel Oszkár képviselő és dr. Máhr Tivadar alpolgármester.

Kampel Oszkár, a körzet önkormányzati képviselője ismertette az elmúlt időben elvégzett útburkolat-javító intézkedések eredményét. A jelenlévők elismerték ezek kedvező hatásait, azonban a szabálytalan közlekedés és a parkolás helyzetének a megoldása még várat magára – hangzott el.

A zebra felfestése már nem jelent megoldást a forgalom lassítására, mert a fogalmat fizikailag kell korlátozni. Ezért kell a küszöböket kiépíteni, ami már az Alkotmány utcában is bevált. Az egy méter széles burkolati kiemelés kíméletes az autók számára is. A kihelyezést mindenki támogatta, de szóba került a területet érintő több felvetés is. Többek közt, hogy a lakótelepen lakók gépjárművezetőként és gyalogosként maguk is felelősek a biztonságos közlekedésért.

Kampel Oszkár képviselő és dr. Máhr Tivadar alpolgármester tájékoztatta a lakókat
Fotó: Pajor András

A fórumon dr. Máhr Tivadar arról számolt be, hogy a képviselő-testület egy közlekedés-szabályozási programot hajt végre, amely azt célozza, hogy a Sárváron lévő 8 ezer autó és a romló közlekedési morál ellenére is működőképes maradhasson a település napi forgalma. A város több pontján hamarosan elkezdődik az új forgalmi rend kialakítása, azonban ennek hatékonysága is csak a közlekedők figyelmén és türelmén fog múlni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában