szakmai rendezvény

2020.02.22. 07:00

Vadászat a jogásznapon

Huszonnegyedik alkalommal tartják meg a Vasi Jogásznapot: idén új helyszín, a Tóvendéglő ad otthont a nívós szakmai rendezvénynek, amelynek fókuszában ezúttal a természetvédelem vadászati jogi aspektusai szerepelnek.

Nemes Judit

Dr. Spitz János beszélt a részletes programról Fotó: VN

Minden év márciusában tartja a Magyar Jogász Egylet (MJE) Vas Megyei Szervezete a jogásznapját, amely Szombathely szülötte, Horváth Boldizsár volt igazságügy-miniszter emléke előtt tisztelgő szakmai rendezvény. – Március 6-án 11 órakor Horváth Boldizsár köztéri szobrának koszorúzásával kezdődik a program. Az ünnepségen képviselteti magát az Országgyűlés, az Igazságügy-minisztérium, a Magyar Ügyvédi Kamara, a Magyar Jogász Egylet és a megye összes meghatározó közigazgatási és igazságszolgáltatási egysége, így összesen 14 szervezet helyezi el koszorúját – mondta el dr. Spitz János, az MJE Vas Megyei Szervezetének elnöke. A természetvédelem vadászati jogi aspektusai címet viselő esemény része a magyarországi rendezésben zajló Vadászati Világkiállítás hivatalos szakmai programjának.

Dr. Spitz János beszélt a részletes programról Fotó: VN

Fővédnöke dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke is. A bevezetőt dr. Varga Judit igazságügyi minisztertől hallhatják a résztvevők. A vadászbalesetek büntetőjogi összefüggéseiről dr. Kónya István, a Kúria elnökhelyettese beszél. A vadászat aktuális rendészeti és igazgatási kérdéseit dr. Gömbös Sándor, az Országos Rendőr-főkapitányság hivatalvezetője veti fel. A kártérítésről az új Polgári Törvénykönyv rendszerében pedig dr. Fuglinszky Ádám egyetemi tanár tart előadást. Végül a vadászható állatok által okozott károkért való felelősség rendszere kerül terítékre dr. Barta Judit, a Miskolci Egyetem docense ismertetésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában