Érettségizők felkészítését vállalják

2020.03.20. 07:00

Az Amigos extra segítséget ajánlott fel a nyelvoktatásban a kialakult helyzet miatt

A csapat kórházban lábadozó gyerekek nyelvoktatására szerveződött, de a helyzet most mást is kíván

Polgár Patrícia

A csapat kórházban lábadozó gyerekek nyelvoktatására szerveződött, de a helyzet most mást is kíván

Fotó: VN-archív/UT

A kórházban lábadozó gyermekek felépüléséhez játékos nyelvoktatással hozzájáruló Amigos a gyermekekért alapítvány célul tűzte ki, hogy tekintettel a koronavírus miatt az oktatásban kialakult helyzetre, a kis betegek mellett a nyelvi érettségi előtt álló diákoknak is segítségére sietnek. Az Amigos a gyermekekért alapítvány egy olyan egyetemistákból álló közösség, akik a kórházban fekvő beteg gyermekek gyógyulásához járulnak hozzá játékos formában, a nyelvoktatáson keresztül.

A jelenleg a nagyvilágban tomboló koronavírus-járvány miatt sajnos ők sem látogathatják a gyerkőcöket. Meghirdették azonban az Amigos Extra elnevezésű kezdeményezésüket, melyhez Vas megyei csapatuk is csatlakozott. Mivel az idegen nyelvű érettségi megszerzése a továbbtanuláshoz vezető egyik legfontosabb lépcsőfok, fontosnak tartották, hogy lehetőségeikhez mérten a középiskolások mellé álljanak.

A csapat kórházban lábadozó gyerekek nyelvoktatására szerveződött, de a helyzet most mást is kíván
Fotó: VN-archív/UT

Rapos Vivien szombathelyi Amigo elmondta: úgy érezték, hogy a kialakult helyzetben minden fiatalra gondolniuk kell, ezért találták ki az Amigos Extrát. Az önkéntesek kapacitásuk függvényében vállalják, hogy segítenek az idegen nyelvű érettségi szóbeli részére való felkészülésben, június végéig, a vizsga napjáig.

A felkészítés online, videohívás formájában heti rendszerességgel – igény szerint egyszer kilencven percben, vagy kétszer negyvenöt percben – történik. Olyan utolsó éves középiskolás diákok jelentkezését várják, akik ebben az évben érettségiznek, és szükségük van angol, német, francia, spanyol vagy bármilyen más nyelvből korrepetálásra, de nem engedhetik meg maguknak, hogy külön tanárt fogadjanak. A jelentkezés március 22-e huszonhárom óráig lehetséges (a sorrend számít!) az Amigos internetes felületein megtalálható online jelentkezőlap kitöltésével

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában