Pályázat

2020.03.12. 07:00

Az Őrségbe érkeztek az év természetfotói

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság irodaépületében is bemutatták az Év természetfotósa 2019 pályázatra érkezett alkotásokat. Nemcsak a képeket tekinthették meg az érdeklődők, előadás is része volt a programnak.

Nemes Judit

Koncz-Bisztricz Tamás beszélt élményeiről

Fotó: Horváth Balázs

Tavaly 27. alkalommal hirdették meg az Év természetfotósa pályázatot, amelynek utolsó fordulójában 14 plusz egy kategóriában 103 mű versengett a győztesnek járó címért. Összesen 3353 nevezést küldött be 244 fotós a pályázatra. A héttagú szakmai zsűri határozata alapján az Év természetfotója címet Máté Bence kapta, az Év természetfotósa Daróczi Csaba lett. Az utolsó fordulóba jutott képeket november 6. és december 31. között a Természettudományi Múzeumban lehetett megtekinteni.

Koncz-Bisztricz Tamás beszélt élményeiről
Fotó: Horváth Balázs

A kiállítás a hétvégén Vas megyébe érkezett, az eseményen Az év ifjú természetfotósa 2019 cím birtokosa, a Csongrádról érkezett Koncz-Bisztricz Tamás nemcsak megnyitotta a rendezvényt, előadást is tartott Természetfotós kalandjaim címmel munkáiról, megfigyeléseiről, győztes fotóinak készítésének módjáról.

A Kőszegi hegységben készített alkotását is bemutatta, amelyet egy patakparton fotózott: a mederben összegyűlt levelek egyikén szúnyog napfürdőzik. Az Őrség is megihlette: kakasmandikót és szellőrózsát örökített meg. A mindössze 16 éves fiatalembert tavaly a világ legjobb ifjú madárfotósának választották a Bird Photographer of the Year nemzetközi fotópályázatán, a nyertes alkotás születéséről is az ifjú tehetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában