Intézkedések

2020.03.13. 16:57

Jelentős változások lépnek életbe hétfőtől Ausztriában – Több terület karantén alatt Tirolban

Sebastian Kurz osztrák kancellár pénteken tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy hétfőtől kezdve a társadalmi élet a minimálisra csökken Ausztriában. Az intézkedések az idősebb, a koronavírusnak jobban kiszolgáltatott emberek védelmét szolgálják.

vaol.hu

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Christian Bruna

Az üzletek március 16-tól, azaz hétfőtől határozatlan ideig zárva tartanak. Ez azonban nem vonatkozik az élelmiszerboltokra, gyógyszertárakra, drogériákra, postákra, bankokra, és egyéb olyan üzletekre, amik az alapszolgáltatások megvalósulásához nélkülözhetetlenek. A trafikok és a benzinkutak a kivételek, mivel ezek szintén nyitva lesznek. A változások a tömegközlekedést sem érintik. – írja az orf.at.

Jövő hét hétfőtől kezdve az éttermek, kávézók rövidített nyitvatartással, délután háromig üzemelhetnek. A diszkók, bárok, éjszakai szórakozóhelyek szinte biztosan zárva maradnak.

Tirol tartományban több területet is karantén alá helyeztek. Ezek az osztrák-olasz határhoz közeleső részek, egészen pontosan: Patznauntal és St. Anton am Arlberg. Ezek kifejezetten közkedvelt helyek a turisták szempontjából. Az érintett területről a külföldieket hazaküldik, majd két hét karantén következik a számukra. Erről részletesen ITT olvashatnak.

Fotó: orf.at

Sebastian Kurz a sajtótájékoztatón még megemlítette, hogy a repülőtereken korlátozzák a közlekedést.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában