Szabadidő

2020.03.26. 07:00

Népszerű volt a 33. szombathelyi jégszezon

Remekül telt, változatos programokat hozott, népes közönséget mozgatott meg.

Tóth Gábor

Korcsolya és jelmez – nagy sikert aratott a jégfarsang (is)

Forrás: Szombathelyi Szabadidősport Szövetség

A szombathelyi műjégpályát 1987 decemberében adták át a korcsolyázni, sportolni vágyóknak. Szinte rögtön elkezdődött a gyorskorcsolya, a jégkorong és a műkorcsolya szakágak szervezése. Az élsport elindításával egy időben már az első jégszezonban elindultak a szabadidősport- és a diáksport-rendezvények – Varga Jenő ötletei alapján. Az évek múlásával a szabadtéri jégpálya minőségi – élsport – edzésre egyre kevésbé volt alkalmas, így a létesítmény egyre gyakrabban adott otthont szabadidősportos és diáksportos versenyeknek. Mára pedig már egymást érik a rendezvények – a jégszezon Szombathely egyik legkedveltebb téli versenysorozata lett.

Korcsolya és jelmez – nagy sikert aratott a jégfarsang (is)
Fotó: Szombathelyi Szabadidősport Szövetség

A házigazda Szova Zrt. a lehetőségekhez képest ezúttal is mindent megtett, hogy a jég a változékony időjárás ellenére sportolásra alkalmas legyen. A 33. jégszezon december 8-án a 17. színes Mikulások nemzetközi találkozójával kezdődött – az ELTE SEK hallgatói segítettek a lebonyolításban.

Idén a szavazatok alapján a piros Mikulást választották az év Mikulásának. Szerepelt a programsorozatban két teljesítménypróba, félórás és egyórás korcsolyázás, nagy sikert aratott a játékos ügyességi verseny, a jeges vetélkedő, az akadályverseny, a fakutyaverseny, a mesélő fakutya, az amatőr műkorcsolyaverseny. A jégszezon egyik kiemelt rendezvénye volt február 16-án a jégfarsang – a jelmezes korcsolyázók felvonulásával és hagyományos fürdőruhás, „meztelen” korcsolyázással, amelyben Kovács Balázs elmaradhatatlan hátúszása jelentette a csúcspontot.

A rengeteg szórakoztató feladat és a tűzijáték igazi karneváli hangulatot varázsolt a műjégpályára. A szezon utolsó rendezvénye a Jég veled! elnevezésű szezonzáró jéggála volt február 23-án. Minden hétvégén Varga Jenő felvezetésével, Reiner Dóra és Knobné Légler Kitti segítségével nagy sikerű közös bemelegítésen hangolódtak rá a feladatokra a résztvevők. Továbbá rendszeresen ingyenes korcsolyaoktatást vehettek igénybe a műjégpályára kilátogatók.

– Minden versenyen nagyszerű volt a hangulat, játékos örömmel vetették bele magukat a feladatokba a résztvevők. Aki velünk volt hétvégente, az biztosan kikapcsolódott, felfrissült – értékelt a főszervező, ötletgazda, egyben a műsorvezetői feladatokat is magára vállaló Varga Jenő. – Igyekeztünk színes, érdekes, változatos programokkal megtölteni a hétvégéket. Kedvező visszajelzéseket kaptunk a résztvevőktől – nagyon örülök, hogy szinte minden versenyünk népes létszámmal futott. Köszönöm mindenkinek, aki segített a 33. jégszezon lebonyolításában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában