koronavírus

2020.03.18. 14:00

Újabb rendkívüli intézkedéseket vezetett be Körmend Város Önkormányzata

Bebes István, Körmend város polgármestere jelentette be az új korlátozások bevezetését.

vaol.hu

Budapest, 2020. február 5. Budapest Airport és a hatóságok által életbe léptetett hõkamerás és hõmérõs ellenõrzés bemutatója a Liszt Ferenc-repülõtéren 2020. február 5-én. A repülõtéren eddig csaknem 900 olyan utas szûrését végezték el a koronavírus-járvány miatt, akik közvetlen járattal érkeztek Kínából Budapestre. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Vas megyében is számos település vezetősége fontos döntéseket hozott az ott lakók érdekében, melyről több felületen is tájékoztatják az érintetteket.

Körmend polgármestere, Bebes István és az önkormányzat tagjai is hasonlóképpen tettek.

  • A körmendi piacon március 21-től vissavonásig, kizárólag különböző élelmiszereket és növényeket árusító árusok termékei lehetnek.
  • Március 18-tól visszavonásig kizárólag a szombati napokon lesz lehetőség esküvőket tartani a Körmendi Közös Önkormányzati Hivatal épületében, a jelen lévő meghívottak létszáma maxumim 15 fő.
  • A következő napokban tájékoztató kampányokat indítanak a városlakók részére.
  • Az elkövetkező hetekben biztosítják a háziorvosok és az intézmények megfelelő védőfelszerelés és fertőtlenítőszer ellátottságát, köszönhetően az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezetőségének.
  • A közleményt változtatás nélkül itt olvashatják:

     

    Tisztelt Körmendiek!

    Az országos veszélyhelyzetre való tekintettel a mai napon további rendkívüli intézkedések bevezetéséről döntöttünk. Korlátozásra kerül többek között a Városi Piac működése is. Március 21-től a Piac területén kizárólag a különböző élelmiszereket és növényeket árusító árusokat fogadunk. Minden más termék árusítását megtiltjuk. Az érintett árusokkal a Piacot üzemeltető Városgondnokság fel fogja venni a kapcsolatot. Az intézkedés visszavonásig marad érvényben.

    Korlátozzuk a Hivatali esküvők lebonyolításának módját is. A mai naptól kizárólag a szombati napokon lesz lehetőség esküvőket tartani a Körmendi Közös Önkormányzati Hivatal épületében, a jelen lévő meghívottak létszámát pedig 15 főben maximalizáljuk. Az intézkedés szintén visszavonásig marad érvényben.

    A következő napokban tájékoztató kampányokat indítunk a Körmend FM műsoraiban, reklámblokkjaiban, amelyek megbízható és hiteles információkat fognak nyújtani a lakosság részére a koronavírus terjedéséről, megelőzéséről, és a bevezetett rendkívüli intézkedések végrehajtásáról.

    Szeretném jelezni, hogy hosszas tárgyalásokat követően sikerült megfelelő mennyiségű védőfelszerelést és fertőtlenítőszert vásárolnunk, melyek több részletben, a mai nappal kezdődően kerülnek leszállításra. Mind a háziorvosok, mind pedig az intézmények megfelelő ellátottsága tehát biztosított lesz az elkövetkezendő hetekben. Szeretnék ezúton is köszönetet mondani az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezetőségének, akik segítségünkre voltak a védőfelszerelések beszerzésében!

    Ismételten kérem a tisztelt lakosságot, hogy a meghozott intézkedéseket és javaslatokat a lehető legszigorúbban tartsák be! Kiemelten kérem az idős korosztályhoz tartozó honfitársainkat, hogy lehetőleg maradjanak otthon, és a lehető legminimálisabbra csökkentsék a kontaktusaik számát! Forduljanak bizalommal a Szociális Szolgáltató és Információs Központ munkatársaihoz, akik segíteni fognak számukra a mindennapi tevékenységeik elvégzésében! Kérem vegyék komolyan a kéréseinket és a különböző figyelmeztetéseket! Vigyázzanak magukra, vigyázzanak embertársaikra!

    Körmend, 2020. március 18.

    Bebes István

    Körmend Város Polgármestere

    Kiemelt képünk illusztráció.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában