Digitális tanrend

2020.04.01. 07:00

Magyarszombatfán laptoppal segítettek gyermekeket

Digitális tanrendre álltak át a köznevelési intézmények a koronavírus okozta veszélyhelyzetben: az önkormányzatoknak segítséget kell nyújtaniuk azoknak a családoknak, ahol probléma vetődik fel a távoktatás kapcsán.

Nemes Judit

Vörös Jenő lányával

Fotó: VN/MH

A településen falugondnok segítségével igényfelmérést végeztek: írásban jelezhette a lakosság, ahol szükség volt felszerelésbeli vagy egyéb támogatásra a távoktatáshoz. – Számos probléma felvetődhet egy ilyen vidéki térségben, mint a mi községünk, például internetelérési problémák, eszközhiány – ezeken mind segíteni kell.

Vörös Jenő lányával
Fotó: VN/MH

Eddig a háromgyermekes Vörös család jelezte, hogy számítógépre lenne szükségük. Az önkormányzat erre az időszakra laptopot tudott biztosítani, amelyet át is adtunk nekik – mondta el Albert Attila polgármester. A településvezető hozzátette: az iskolások számára az étkeztetésben is tudnak segíteni, ahol azt jelzik, ám még nem kaptak megkeresést egyetlen családtól sem, mindenhol meg tudják oldani a szülők a gyermekek ebédeltetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában