Összefogás

2020.04.14. 09:00

Most is a közösségért cselekednek Pecölben

Kisgyermekes családok és fiatal párok már az ősszel nagyszabású faültetést szerveztek. A közös célért végzett munka összekovácsolta a társaságot. Elhatározták, hogy folytatják a település zöldítését.

Gyöngyössy Péter

Varga Szabolcs és családja hársfát ültetett a faluért

Fotó: Unger Tamás

Varga Szabolcs és családja április első szombatján ültette el „örökbefogadott” hársfájukat. A kisebbik Szabolcs is segített a föld eligazításában és az öntözésben.

Varga Szabolcs és családja hársfát ültetett a faluért
Fotó: Unger Tamás

Szép kis fasort rittyentett a focipálya mellé, a pecöli kisgyermekes családokból, fiatal párokból álló közösség. Vargáné Tömő Edit elmondta, hogy a járvány miatt nem lehetett megtartani a márciusra tervezett közösségi faültetést. Ezért megszervezték, hogy egy időben csak egy család ültessen. Beosztották az időt és a helyszíneket. Tizenöt család vett részt. Ültettek a templomkertben és a buszmegállónál is.

Baranyai Georginától, az akció másik szervezőjétől megtudtuk, hogy már az ősszel csatlakoztak a „10 millió fa” kezdeményezéshez. Akkor a játszóteret újították fel és ott ültettek el mintegy 60 fát és cserjét. Fontos számukra, az egészséges környezet, a település szépítése, a példamutatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában