Bejelentették, intézkedtek

2020.04.22. 09:00

Alultáplált, rosszul tartott kölyök kutyát mentettek az állatvédők Rábatöttösön

Alultáplált, rosszul tartott kutyát mentettek az Állatvédők Vasi Egyesületének tagjai.

Lakosi Gabriella

A kölyökkutya, Rea hamarosan örökbe fogadható Fotó: CSG

Fotó: © Cseh Gábor

Több lakossági bejelentés érkezett az Állatvédők Vasi Egyesületéhez (ÁVE), miszerint Rábatöttösön az egyik család egy nagyon sovány kölyök kutyát tart a kerítéshez kikötve. Se vize, se háza és élelmet sem nagyon kap.

– Két önkéntesünk a helyszínre ment és mivel a házból elég hangos kiabálás hallatszott, rendőri segítséget kértek, akik kérésére a tulajdonos megmutatta a kutyát. Egy alultáplált keverék szukakölyök volt kikötve. A tulajdonosok hosszú huzavona után végül lemondtak az állatról.

A kölyökkutya, Rea hamarosan örökbe fogadható Fotó: CSG

Az ÁVE önkénteseitől a Rea nevet kapta a kb. 5-5,5 hónapos középméretű kölyök. Férges, bolhás, alultáplált, kissé félős, de a rehabilitációját megkezdték. Vértesi Andrea, az egyesület elnöke elmondta, a bejelentők kilétét mindig titokban tartják, abból senkinek nem lehet problémája, ha jelez egy hasonló esetet. A rendőrséggel is nagyon jó a kapcsolatuk, bár az esetek nagy részében szép szóval is lehet segíteni. Sokszor visznek kutyaházat vagy élelmet a gazdáknak, ha azok hajlandóak az együttműködésre.

A legtöbben a tanácsokat is jól fogadják. Rea egyébként most már minden orvosi kezelést, oltást, és a chipet is megkapja, hamarosan örökbe fogadható. Érdeklődni viszont már most lehet utána az állatvédőknél. Azt viszont fontos tudni: csak eltökélt és kitartó gazdajelölteket várnak, az örökbefogadási procedúra több lépcsős. A mentett kutyáknak ugyanis a legjobbat keresik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában