Fejlesztés

2020.04.15. 14:59

Új tározó és hordalékfogó a kőszegi Királyvölgyben

A 2009-es évben tapasztalt Kőszeg belvárosi villám-elöntések megismétlődése ellen a Királyvölgyi árokban két hordalékfogót és tározóműtárgyat alakítottak ki a szakemberek.

vaol.hu

Forrás: Kőszeg FB

A létesítmények célja, hogy a Puskapor-Auguszt János utcai főgyűjtő csatorna kapacitásának megfelelő vizet biztonsággal át tudják engedni, az ezen felül érkező mennyiség pedig ideiglenesen feltorlódik – tette közzé Kőszeg városa hivatalos Facebook-oldalán.

Az esőzést követően a megtartott víz-többletet fokozatosan ürítik le a műtárgyak, ezáltal akadályozva a csapadék korábbihoz hasonló súlyos károkozását.

A tavaly elkészült Auguszt János utcai csapadék főgyűjtő a várost érintő egyik legnagyobb vízgyűjtő-területének, a Király-völgy csapadékának akadálytalan levezetését szolgálja. Az új nyomvonal a Dózsa György utcai csatornát tehermentesítve juttatja a vizet a Gyöngyösbe.

A Mohás utca első szakaszán a források vize közvetlenül az út mellett folyik, így az út alapjának kimosódását meg kellett akadályozni. A kialakított burkolt árok és az egységesen megfelelő keresztmetszetű átereszek egyaránt szolgálják a közlekedők és a villamos vezetékeket tartó oszlopok biztonságát.

A képeket és a teljes bejegyzést itt tekinthetik meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában