Kijáró

2020.05.06. 15:13

Az osztrák hatóságok minden Ausztriába érkező utast választás elé állítanak a bécsi repülőtéren

Hétfő óta minden Ausztriába érkező utast választás elé állítanak a bécsi repülőtéren az osztrák hatóságok: amennyiben nincs legfeljebb 4 napos orvosi igazolása arról, hogy nem Covid-fertőzött, akkor kötelező jelleggel 14 karanténba kell vonulnia, vagy egy a reptér által nyújtott szolgáltatással élve készíttethet helyszíni gyorstesztet 190 euróért az utazó. 

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

Lehetőséget biztosít az utasok számára a bécsi Schwechati repülőtér, hogy koronavírusteszten vegyenek részt; akinek az eredménye negatív, nem kell 14 napos karanténba vonulnia Ausztriában. A repülőtérre érkező vagy onnan induló utasok telefonon és emailben akár előre foglalt időpontra is bejelentkezhetnek a koronavírus-teszteléshez. A vírus örökítőanyagát a szervezetben kimutató, úgynevezett PCR-vizsgálatot a reptéren, helyben kialakított laboratóriumban végzik el, az eredményt két-három órán belül megkapja az utas – tájékoztat az orf.at.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában