Tulipánfát kaptak

2020.05.26. 07:00

Elültették Jánosháza ötödik születésfáját

Ezúttal a vírushelyzet miatt szűk körű volt a faültetés, de lesz majd ünnepség, várhatóan mind a 24, tavaly született aprósággal és szüleikkel.

Bakos Ágnes

A faültetésnél Kiss András polgármester (középen), Kissné Pintér Katalin fővédnök pedig öntöz

Fotó: BÁ

Alakul már a kert: tulipánfát ültettek az egészségház udvarára, ahogy tavaly és tavalyelőtt is ilyen fa került földbe az előző évben született jánosházi gyerekek tiszteletére. Tavaly 24 gyermek született, ezért 24 papírszív készült – mutatta Balázsné Németh Margit védőnő.

A faültetésnél Kiss András polgármester (középen), Kissné Pintér Katalin fővédnök pedig öntöz
Fotó: BÁ

A város ötödik születésfájára egyelőre nem kerültek fel a nevek, a szívek jelképes, műanyag faágakon lógtak, hiszen a vírushelyzet miatt szűk körű volt az ünnepség. Tervezik, hogy nagyszabású ünnep is lesz, amint lehetőség lesz erre a járványhelyzetben.

A város 2016-ban csatlakozott a faültetés hagyományához, az azóta ültetett fák szépen cseperednek.

– Hihetetlen, hogy azok a gyerekek, akiknek tiszteletére az első fát ültették, már maguk sétálnak a fájukhoz – mondta a faültetésen a védőnő. Emlékeztetett, hogy az újjászületés, a gyermekáldás szimbólumaként ültetik a születésfát. Az idei tulipánfára, valamint elsősorban a tavaly született jánosházi gyerekekre és családjaikra Tokár János ferences szerzetes kért áldást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában