a fűnyíró nem elég

2020.05.24. 20:22

Méteres gaz az egymilliárdból felújított Sportligetben

Több mint egymilliárd forintból újították fel, októberben adták át a Sportligetet. A hétvégén azonban a kilátogatókat a szabadidőpark több részén is mintegy egyméteres gaztenger fogadta.

Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Hétfőn is láttunk a területen munkásokat, akik kaszáltak, és füvet nyírtak, de azt a hétvége előtt már nem sikerült befejezni, így a kilátogatókat a Sportliget egyes részein körülbelül egyméteres gaz fogadta.

Fotó: Cseh Gábor

 

Komoly visszhangot váltott ki az elmúlt napokban a gaztengeres fotónk, amelyet a KISZ-lakótelepnél készítettünk. Bár a fotóval kapcsolatban nem a város felelősségét firtattuk, csupán a tényt közöltük olvasóinkkal, hogy hatalmas gaztenger található a városrészen.

A városvezetés viszont a szívére vette a fotó megjelenését, hiszen közleményben írták le, hogy nincs közük a területhez. Németh Ákos tanácsnok (LMP) pedig egy Facebook-posztban kezdett mentegetőzni és mutogatni a körzet képviselőjére és lapunkra. „Szögezzük le, az igaz, hogy a kérdéses terület Ágh Ernő képviselőtársam körzetéhez tartozik, de mivel magánterületről van szó, a tulajdonos dolga, hogy rendben tartsa!” A tanácsnok egy másik bejegyzése ugyancsak azt jelzi, tisztázná: nem az ő körzetében készült a fotó. Pedig a baloldali városvezetés – melynek tagja – többször hangsúlyozta: nem tesznek különbséget a körzetek között. A polgármester legutóbbi állítása szerint a fűnyírók már két és fél hét alatt körbe fognak érni a városban.

 

A Sportliget egyébként dr. Kecskés László (Fidesz- KDNP) képviselő körzetében található, ő úgy fogalmazott: – Örülnék, ha olyan gyorsan és ütemezetten nyírnák a füvet a polgári képviselők választókörzetében is, mint a Derkovitson és a déli városrészeken.

A szombathelyi Sportliget fejlesztésére összesen 1 milliárd 155 millió forintos európai uniós forrást nyert el még az előző városvezetés. A létesítményt októberben, az önkormányzati választások előtt adták át a szombathelyieknek. A pénzből nemcsak a zöldfelületek újultak meg, hanem a meglévő szabadidős létesítmények is.

A többi között felújították, bővítették a sportpályákat, új szolgáltató épületet is létesítettek. A területen szabadtéri tornaeszközöket helyeztek el, létesült egy 1300 négyzetméteres és 200 méter hosszú görkorcsolyapálya, és egy 3,5 méter magas, zajvédelmet is biztosító mászófal.

 

Korábban írtuk:

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában