lebukott

2020.05.27. 08:56

Okmányokkal trükközött – Most fizethet

Rendszámmal, munkáltatói szerződéssel is trükközött a vádlott, aki a bucsui határátkelőnél bukott le még tavaly. Elítélték.

Bakos Ágnes

A Szombathelyi Járásbíróság 225 ezer forint pénzbüntetésre ítélte az okiratokkal trükközőt – tájékoztatott a Szombathelyi Törvényszék.

Egyedi azonosítójellel visszaélés és közokirat-hamisítás bűntettében, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségében is bűnösnek mondták ki.

Az ügyről azt lehet tudni, hogy tavaly januárban Ausztriában vásárolt a vádlott egy Audit, forgalomba akarta helyezni Magyarországon. Szerzett két darab hamis P-jelölésű ideiglenes hatósági jelzést, azt tavaly júliusban szerelte az „import” Audira. A bucsui határátkelőhelyen nézték át az autó és az ő papírjait a rendőrök. Tetézte a hamis rendszámot: egy hamis ideiglenes forgalomban tartási engedélyt mutatott, egy hamis indítási naplót és egy hamis munkáltatói szerződést is mutatott – ezért, ezekért kapta most a pénzbüntetést.

Kiemelt képük illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában