Futókört építenek

2020.05.19. 07:00

Százharminc millió forintos beruházás a sárvári Csónakázótó területén

A Csónakázótó területén épül majd a futókör, amelyre mintegy 45 millió forintnyi támogatást nyert a város az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosság 2020-ban is folytatott Országos Futópálya-építési Programjában.

Vas Népe

Sárvár önkormányzatának képviselő-testülete márciusi határozatával döntött az Országos Futópálya-építési Programban való részvételről, a pályázat benyújtásáról. A szakmai anyagot Révész Máriusz, a Miniszterelnöki Kabinetiroda aktív Magyarországért felelős kormánybiztosa a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége elnöksége szakmai javaslatára alapozva érdemesnek találta a támogatásra.

Kondora István polgármester kérdésünkre elmondta, jelenleg a támogatói okirat kiállításához szükséges előkészületek zajlanak, ezek közül a legfontosabb a költségvetéssel alátámasztott kiviteli tervdokumentáció elkészítése.

A futókör kivitelezésének becsült költsége közel 90 millió forint, amelynek 50 százaléka a megítélt támogatás, 50 százaléka pedig önkormányzati önerő. Az 1022 méter hosszú és 1,2 méter széles műanyag borítású futópálya megépítéséhez 45 millió forintnyi támogatást nyert a város, és ugyanennyi önrészt biztosít az önkormányzat.

A futókörhöz kapcsolódóan az önkormányzat saját forrásból további beruházást is megvalósít a területen: ennek részeként kiépítik majd a közvilágítást, térfigyelő kamerarendszert, ivókutat, továbbá pihenőpadokat telepítenek. Az önerős beruházások becsült költsége további bruttó 40 millió forint.

 

 

A polgármester elmondta még: a támogatói okirat kiállítását és a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően reményeik szerint az idén késő ősszel, legkésőbb jövő tavasszal kezdődhet meg a kivitelezés.

A tervezett beruházással kapcsolatban Ágh Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: – Az elmúlt hetek, hónapok, a kijárási korlátozások rámutattak, mekkora értéke van a szabadban való mozgásnak. A sárvári futókör ehhez biztosít majd igazán minőségi körülményeket: sportélményhez juttat, kikapcsolódást nyújt, ami mind a város polgárainak, mind az idelátogatóknak hasznos lehet. A turizmus újraindulásával továbbra is célunk, hogy Sárvár mindenkinek élményeket nyújthasson, ennek egyik újabb eleme lesz a létesítmény. Köszönjük Révész Máriusz, a Miniszterelnöki Kabinetiroda aktív Magyarországért felelős kormánybiztosa a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége támogatását! – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában