Hatszoros volt a túljelentkezés

2020.06.21. 07:00

A Nemzetek Európája karrierprogramban tapasztalt brüsszeli diplomatáktól tanulhatnak

Rendkívül népszerűnek bizonyult az Igazságügyi Minisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által közösen indított Nemzetek Európája karrierprogram, a képzésre mintegy hatszoros volt a túljelentkezés, mondta Varga Judit igazságügyi miniszter.

MTI, VN

Az EU-tisztviselői képzés szeptemberben indul Illusztráció: Shutterstock

A program célja, hogy Magyarország több, az európai uniós intézményeknél sikeresen pályázó és elhelyezkedő szakemberrel rendelkezzen, így növelve az európai uniós intézményeknél dolgozó, megfelelő szakpolitikai ismeretekkel rendelkező magyar szakemberek számát. Továbbá kiemelten fontos olyan szakemberek képzése, akik rendelkeznek a magyar közigazgatáson belül is szükséges és hasznosítható intézményi, jogi és nyelvi ismeretanyaggal.

Varga Judit közölte: a karrierprogram keretében a hallgatók tapasztalt brüsszeli diplomatáktól tanulva készülhetnek fel uniós karrierjükre. A képzés célja – tette hozzá –, hogy minél több, Magyarországot határozottan és hatékonyan képviselő szakembert tudjanak felmutatni, és közülük minél többen kerüljenek vezető pozícióba az Európai Unió intézményeinél. Ismertette: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem június 1-jéig fogadta a pályázatokat, összesen mintegy 200 fiatal jelentkezett.

Az EU-tisztviselői képzés szeptemberben indul Illusztráció: Shutterstock

A díjmentes, a tanulmányok ideje alatt ösztöndíjat kínáló EU-tisztviselői képzés 2020 szeptemberében kezdődik és hat hónapon keresztül tart, amelyet az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal (EPSO) versenyvizsgájára való felkészítő követ. A képzés helyszíne a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusa. A program támogatást ígér az EU intézményeiben megkezdett karrierhez: ha sikeresen vizsgáznak, az biztos karrierutat jelenthet.

Varga Judit hangsúlyozta: a képzés során kiemelt hangsúlyt kap az angol és egyéb nyelvi készségek elmélyítése, az innovatív megközelítésű gyakorlati oktatás. Úgy fogalmazott: – Az a cél, hogy friss szemlélettel, harcedzett brüsszeli diplomaták segítségével építsünk egy erős Magyarországot, egy erős nemzetek Európájában.

Pénteken közösségi oldalán újabb hírekről számolt be Varga Judit: „Nagy öröm számomra, hogy a Nemzetek Európája Karrierprogram újabb állomásához érkezett, és a hatszoros túljelentkezés után máris gőz­erővel dolgozhatunk a tanév beindításán. Pénteken Koltay András rektor úrral, Prőhle Gergely programigazgató úrral és a projekt szakmai felelőseivel egyeztettem a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen…Már alig várom, hogy elindíthassuk a programot” – írta a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában