új kiindolóponttá válhat

2020.06.25. 14:00

A Víztorony épülete után a KRESZ-park megújítása a következő feladat

Csütörtökön tárgyalja a közgyűlés a Víztorony jövőbeli üzemeltetésének napirendjét, de az elmúlt hónapokban befejeződött az Aréna óvoda felújítása is.

Tömböly Ágnes

Sátory Károly szívügyének tekintette, hogy visszanyerje régi fényét a kecses épület

Fotó: Cseh Gábor

– Szívügyem volt a Víztorony kérdése, mert úgy gondolom, hogy az ipari műemléknek is számító épület nemcsak a KRESZ-park környékén élőknek fontos, hanem sok szombathelyi szereti – mondta el kérdésünkre Sátory Károly (Fidesz-KDNP), a körzet képviselője. Ráadásul a Szova NZrt. akkori tájékoztatása szerint 2014-ben azt lehetett mondani: ha rövid időn belül nem kezdjük el a Víztorony megújítását, az pár éven belül az enyészeté lesz és használhatatlanná válik – hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: fontos eredmény volt képviselői munkájában, hogy elérte, a Szombathelyre jutó TOP-forrásokból jusson a Víztorony rekonstrukciójára, az épületet pedig eredeti szépségébe állítsák vissza, és ne változtassanak a mostani kecses formáján. 500 millió forint európai uniós forrás állt rendelkezésre: ebből nemcsak szigetelést és új külső vakolatot kapott, hanem elkülönítettek rendezvénytereket és a földszinten egy akadálymentes kávézóhelyiséget. Az épület a jövőben kilátóként és kiállítótérként is működhet.

Sátory Károly kitért arra is, hogy a beruházáshoz kapcsoló megbeszélések során az elmúlt években megfogalmazódott: a Víztorony lehetne Szombathely turisztikai nullpontja. Ide érkezhetnének meg a turistabuszok: a Víztoronyból megnézhetnék a város látképét, virtuális programokkal pedig ízelítőt kaphatnának a látnivalókról. Ez alapján pedig eldönthetnék, mit keresnek fel személyesen is.

Sátory Károly szívügyének tekintette, hogy visszanyerje régi fényét a kecses épület Fotó: Cseh Gábor

Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta: ezzel természetesen nem fejeződött be itt a feladatai sora: fontos, hogy a KRESZ-park is megújulhasson, és a parkot is rendbe tegyék. Mint ahogy az Aréna óvodánál is van még teendő. Sátory Károly kiemelte: – Az elmúlt években Szombathely bölcsődéi és óvodái is megújulhattak, köztük az Aréna óvoda is. Az önkormányzati képviselő szerint örömteli, hogy az intézményben zajló magas szintű nevelő munka mellé végre méltó környezet is társul. Ide még 30 millió forintból kerítést építenének, bízik abban, hogy ez is hamarosan megtörténhet, és ismét gyerekzsivajtól lehet hangos az épület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában