Az autón életkép virít

2020.06.09. 07:00

Általános iskolások rajza díszíti a magyar közútkezelő vasvári mérnöksége ellenőrautóját

Negyedik osztályos általános iskolások rajza díszíti a magyar közútkezelő vasvári mérnöksége ellenőrautójának mindkét oldalát.

Pogács Mónika

Karátföldi Hanna, Vargyai Sára, Bozzai Anna, Barbalics Jázmin és Böröcz Miklós

Fotó: PM

A szakmai zsűri értékelése alapján a 3–4. osztályos kategóriában Karátföldi Hanna projektvezetésével a Bozzai Anna, Barbalics Jázmin, Vargyai Sára és Podobni Eszter alkotta negyedik osztályos csapat, a vasvári általános iskola diákjai lettek az országos verseny győztesei. Egyik jutalmuk, hogy rajzuk egy éven át nap mint nap látható a vasvári útellenőri autó által bejárt szakaszon. A vasvári mérnökségen ünnepélyes keretek között került ki a győztes alkotás két, nagy méretű változata a cég gépkocsijának mindkét oldalára.

– A kisemberek nagy álmai című rajz életképet ábrázol. Fantasztikus, hogy mostantól bárki megnézheti az útellenőri gépkocsi közlekedési vonalán – mondta Sejberné Szabó Marianna, a vasvári általános iskola vezetője.

– Ez az autó a vasvári mérnökség üzemeltetéséhez tartozó utakat járja a Jánosháza, Ikervár, Szombathely, Körmend és Győrvár határolta területen – részletezte Böröcz Miklós, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatóságának igazgatója. Ritkábban, de előfordul majd a megye más útjain is a matricás gépkocsi.

Karátföldi Hanna, Vargyai Sára, Bozzai Anna, Barbalics Jázmin és Böröcz Miklós
Fotó: PM

Az Álomút címmel meghirdetett országos pályázatra csaknem 2500 általános iskolás gyermek küldte el alkotását. A zsűri összesen 190 rajzot díjazott, a kategóriagyőztesek fődíjként egy-egy osztálykirándulást nyertek a társaság Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb közutas szakgyűjteményébe.

A zsűri a képzőművészeti technika értékelésén túl kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a díjazott rajzok fókuszába a közutak, a munkagépek, a közlekedés, az úton dolgozók mindennapjai kerüljenek, ezeket ábrázolják a gyermekek sajátos látásmódjukkal.

– Nem titkolt célunk, hogy a gyermekek a rajzpályázat által jobban megismerjék a közutas szakmát, az eszközöket, a munkát, és ha szerencsénk van, meg is szeretik mindezt. Próbáljuk tudatosítani bennük, hogy jó itt dolgozni – emelte ki Böröcz Miklós. Nekünk pedig nincs más dolgunk, mint figyelni az autó oldalán pompázó életképet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában