közösségi tér

2020.06.16. 11:30

Belakhatják a civilek házát Jánosházán

Felosztották maguk között a civilek házát, a felújított egykori fogadóépületet a jánosházi civilszervezetek. A rezsit idén az önkormányzat állja.

Bakos Ágnes

Tágas terek két szinten, még szárad a festék Fotó: BÁ

– Remélem, mindenki jól fogja itt érezni magát, legyen igazi közösségi tér – köszöntötte Kiss András polgármester a jánosházi civilszervezetek képviselőit. Több vasi város vezetője is irigykedve, elismerően szólt arról, hogy Jánosházán ilyen modern és méltó körülményeket tudnak biztosítani a helyi civileknek – emlékeztetett a polgármester.

Tágas terek két szinten, még szárad a festék Fotó: BÁ

Választott helyiséget minden szervezet. Tágas terek állnak rendelkezésükre, lesz egyesület, amelyik jórészt tárolásra használja a már civilek házának nevezett épületet, és van olyan, amelyik összejövetelekre is alkalmas helyiséget választott. Már a bejáráson jöttek sorban a tervek: például az egyik földszinti helyiséget valószínűleg konditeremnek alakítják ki.

A rezsiköltséget az első évben az önkormányzat vállalja, aztán ki kell gazdálkodniuk a szervezeteknek, természetesen az éves civil működési és programtámogatással számolhatnak továbbra is a várostól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában